L'Ajuntament tanca la discoteca Drinkking Carpes Sant Cugat en recuperar l'ús dels terrenys

El consistori reclama a l'empresa Reostat 4,5 milions d'euros per l'explotació des del 2006 dels terrenys, de titularitat municipal


  • Comparteix:

L'Ajuntament ha recuperat aquest dijous l'ús dels terrenys de la carretera de Rubí on s'ubica la discoteca Drinkking Carpes Sant Cugat, que ha estat desnonada. El llançament respon a un procés judicial pel qual el consistori, propietari dels terrenys, reclama 4,5 milions d'euros a l'empresa que té la cessió de l'ús -Reostat- per l'impagament del cànon des del 2006. De fet, aquesta empresa té les instal·lacions llogades a NitSab, que és qui explota l'activitat de discoteca amb una seixantena de treballadors. Alguns d'ells, han protestat aquest dijous durant el desnonament per reclamar el manteniment dels seus llocs de feina. De moment, l'Ajuntament activarà aquest divendres i dissabte a la nit un dispositiu policial especial a la zona per notificar a les persones usuàries que el recinte està tancat i s'hi desplacin.

La relació entre l'Ajuntament i Reostat estava en litigi des del 2010, quan l'empresa va presentar un recurs contra l'acord de ple que establia el cànon d'ús dels terrenys, que considera "erroni". Al 2018, ja desestimada definitivament la demanda, el consistori inicia la via civil per reclamar els imports impagats des del 2006, que calcula ascendeixen a uns 4,5 milions d'euros i que ha culminat amb el desnonament.

L'empresa Reostat -que tenia la concessió fins al 2046 fruit d'un conveni urbanístic- manté que durant aquest temps ha presentat diverses ofertes i alternatives a l'Ajuntament per redirigir l'activitat, però que no han estat acceptades, un fet que atribueixen a què està previst el desenvolupament urbanístic de la zona. Tot i així, l'advocat de l'empresa, Eduard Torres, assegura que no pot fer front al pagament del deute i reclama, com a mínim, poder acabar la temporada, ja que té llogada a l'empresa Nitsab que gestiona l'activitat de la discoteca amb una seixantena de treballadors directes. Un grup d'ells s'ha concentrat durant l'execució del desnonament per reclamar la continuïtat de l'activitat. També han tingut el suport de la Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (FECASARM), que impugnarà l'acta de llaçament i emprendrà accions contra el jutjat.

De fet, l'empresa NitSab -que no era part del procediment judicial- també ha anunciat que estudiarà accions legals, ja que ha complert amb les seves obligacions amb l'Ajuntament i s'hi han trobat amb la inversió per a la temporada feta, ha explicat l'administrador, Dani Pérez.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, però, ha defensat l'actuació de l'Ajuntament que ha culminat amb aquest desnonament. "Després de 16 anys de no pagara el cànon acordat, l'Ajuntament recupera aquest espai municipal i es tanca una discoteca que ha comportat molts problemes de soroll, seguretat i civisme". Sobre el futur dels terrenys, Ingla ha afegit que "Sant Cugat guanya un espai" i que ara estudiaran i valoraran quins són els millors usos. que li podem donar". L'alcaldessa també ha lamentat que, tot i conèixer el llançament, fins a l'últim moment s'hagi publicitat l'activitat de la discoteca, fet pel qual s'activarà un dispositiu aquest cap de setmana.

Durant el llançament, també s'ha desallotjat una persona que presumptament residia en els terrenys i que feia tasques de vigilància durant la nit. Segons han confirmat fonts municipals, el seu cas ja està en mans dels serveis socials de l'Ajuntament.

Dispositiu de seguretat

L'Ajuntament activarà aquest divendres a la nit un dispositiu de vigilància amb efectius de la Policia Local per "evitar entrades alienes al recinte". Es tracta d'una mesura provisional, ja que el consistori té previst contractar seguretat privada.






Mireia Ingla

L'Ajuntament recupera aquest espai i posa fi a una activitat que no complia amb el lloguer i ha generat una situació de molta complexitat, soroll, inseguretat.

Eduard Torres

Aquest establiment és de temporada i volíem acabar la temporada.

Dani Pérez

Estem al carrer. No ens ha donat temps ni a treure les coses. Ens han dit que hem de marxar perquè la concessionària té un deute amb l'Ajuntament, però nosaltrem portem sis anys pagant el que toca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.