La targeta rosa de l'àrea metropolitana de Barcelona T-4 valdrà la meitat entre setembre i finals d'any

El títol social que integra 10 viatges passarà a costar 2 euros en lloc dels 4 euros actuals

Imatge d'arxiu d'un comboi de FGC / Foto: FGC

Societat

Publicat el 27/jul/22 per Acn

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) rebaixarà un 50% el preu de la targeta rosa metropolitana de tarifa reduïda T-4 a partir de l'1 de setembre del 2022 i fins al 31 de desembre d'aquest mateix any. El títol multiviatge de l'AMB, que inclou 10 viatges i pot utilitzar-se per desplaçar-se pels 36 municipis de l'entorn de la capital catalana, passarà a tenir un preu de 2 euros durant el que resta de l'any, en lloc dels 4 euros actuals. Amb aquesta reducció, el viatge sortirà a 0,20 euros, enlloc dels 0,40 euros actuals, i se'n beneficiaran les més de 208.000 persones que actualment disposen del títol. En aquest sentit, una persona que faci 40 viatges al mes, pagarà 8 euros en lloc dels 16 euros actuals.

L'organisme metropolità estima arribar a finals d’aquest any a 44,5 milions de validacions anuals de la T-4, 16,5 milions de les quals s'espera que es facin entre setembre i desembre. L'any 2019, abans de la pandèmia, es van fer 51,8 milions de validacions.

La reducció de preu ha estat aprovada pel Consell Metropolità de l'AMB aquest dimarts, i s'emmarca en el Reial decret llei del Govern central del 25 del juny, pel qual s'adopten mesures per respondre a les conseqüències econòmiques i socials derivades de la guerra d'Ucraïna i fer front a situacions de vulnerabilitat social i econòmica. Entre aquestes mesures destaquen les ajudes directes a les administracions locals prestatàries de serveis de transport públic urbà i interurbà.

La decisió també està coordinada amb l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), el consorci interadministratiu del qual l'AMB també n'és partícip, que properament anunciarà els preus dels títols multiviatge integrats per a aquest període.