Mor Joan Rovira, president honorífic de l'Esbart Sant Cugat

El funeral tindrà lloc aquest dimecres, a les 9.30 h, al Tanatori de Sant Cugat

Joan Rovira en un acte de l'Esbart l'any 2019 / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 9/ago/22 per Redacció

El president honorífic de l'Esbart Sant Cugat Joan Rovira ha mort aquest dilluns, a 96 anys, tal com va avançar el TOT Sant Cugat i ha pogut confirmar aquest mitjà. Rovira va participar en la vida associativa de la ciutat, com a president de l'Esbart Sant Cugat durant 12 anys i com a soci número 17 de la Penya Blaugrana. També destaca la seva faceta de col·leccionista, que va permetre que el santcugatenc fes una donació de tres maquetes històriques a la ciutat. El funeral tindrà lloc aquest dimecres, a les 9.30 h, al Tanatori de Sant Cugat.


Donació de tres maquetes històriques

L'any 2015 Rovira va fer una donació a l'Ajuntament de tres maquetes que reprodueixen fets històrics de Sant Cugat. Les tres peces, que representen la batalla de Sant Cugat durant la Guerra del Francès i l'assassinat de l'abat Biure, passen ara al fons dels Museus de Sant Cugat, que s'ocuparà de la gestió. Les maquetes estan valorades en prop de 32.000 euros.

Es tracta de dues maquetes que reprodueixen la batalla de Sant Cugat durant la Guerra del Francès (12-10-1808), que tenen un valor aproximat de 6.000 euros, i una tercera, amb un cost aproximat de 24.000 euros, que escenifica l'assassinat de l'abat Biure a mans de Berenguer de Saltells el 24 de desembre del 1350.