Les famílies santcugatenques, contentes que aquest curs escolar comenci abans

L'avançament també ha fet anticipar les compres de material escolar

Societat

Publicat el 3/set/22 per Maria Bragós

El curs escolar 2022-2023 començarà una setmana abans del que és habitual: el 5 de setembre als centres d'educació infantil i primària, i el dia 7 en el cas d'ESO, batxillerat i FP. Aquest avançament va tenir reaccions de tota mena. Però ara que falta poc perquè s'acabin les vacances, les famílies santcugatenques consultades per Cugat Mèdia estan satisfetes amb el canvi.

És el cas de la Carla Prats, que aquest any és el primer que la seva filla gran va a l'escola. "Abans anava a la llar d'infants i començava l'1 de setembre, i la veritat és que va millor per combinar-ho amb la feina", explica. "Aquest any, com que tenim la petita, estem de baixa i no ens afecta tant. Però també volem tenir una mica de vacances!", afegeix rient. La Irene Loren també creu que l'avançament és una bona idea, assegurant que així es farà com a altres països europeus. "El que no em sembla tan bé és que els trimestres siguin tan llargs i que no tinguin vacances abans. Crec que s'hauria d'organitzar una mica millor, però em sembla bé que comencin el dia 5", conclou.

Una altra mare és la Cristina Purroy, que comenta que a ella no l'afecta especialment, ja que els seus fills tenen 14 i 16 anys. Igualment, reconeix que l'avançament li va bé perquè la rutina comenci abans. "I quan els meus fills eren petits, jo hauria preferit que comencessin abans", manifesta. Finalment, el Manel Valls diu que el que cal és adaptar-se "a la nova normalitat". El santcugatenc també explica que ja compten amb una cangur per quan no poden combinar l'horari escolar amb el de la feina.

I si el curs comença abans, també cal que les famílies anticipin les compres de material escolar. Lourdes Lafuente, responsable de la botiga Abacus de Sant Cugat, ho confirma: "El que altres anys eren dies més fluixos, com pot ser la setmana passada, enguany hem notat més afluència". Així mateix, apunta que a la botiga comencen la campanya de tornada a l'escola el 22 d'agost, "per ajudar les famílies i que puguin dur a terme l'inici del curs correctament".
































DECLARACIONS

Carla Prats

A nosaltres ens anirà molt bé. És el primer any que la nostra filla gran va a l'escola. Abans anava a la llar d'infants i començava l'1 de setembre, i la veritat és que va millor per combinar-ho amb la feina. Aquest any, com que tenim la petita, estem de baixa i no ens afecta tant. Però també volem tenir una mica de vacances!

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Irene Loren

Em sembla molt bé. Crec que és una bona idea. Farem com fan a la resta Europa. La majoria de països europeus comencen abans, i acaben més tard, també. El que no em sembla tan bé és que els trimestres siguin tan llargs i que no tinguin vacances abans. Crec que s'hauria d'organitzar una mica millor, però em sembla bé que comencin el dia 5.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Cristina Purroy

A mi personalment no m'afecta perquè tinc dos fills de 14 i 16 anys i, per tant, ja són independents. Evidentment, a mi em va millor pel fet que la rutina comença abans. Però sí que entenc que va molt bé. Fins i tot jo, quan els meus fills eren petits, hauria preferit que haguessin començat abans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Manel Valls

Ens adaptem a la nova normalitat. Els horaris són els que són, i hem d'anar combinant-ho amb la feina. Ja disposem de la cangur per totes aquestes situacions dels horaris en què no podem fer una altra combinació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Lourdes Lafuente

El fet que l'escola s'avanci una setmana fa que les famílies també vinguin una setmana o uns deu dies abans. El que altres anys eren dies més fluixos, com pot ser la setmana passada, enguany hem notat més afluència. Estàvem a punt: des del 22 d'agost, per nosaltres és la campanya de tornada a l'escola, per ajudar les famílies que puguin dur a terme l'inici del curs correctament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio