La Marxa Infantil recupera la normalitat prepandèmica amb 950 parelles inscrites

El Club Muntanyenc no preveu que plogui diumenge, però si ho fes, l'activitat es traslladaria al 30 d'octubre

Imatge d'arxiu de la Marxa Infantil del 2021 / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 7/oct/22 per Sergi Crusells

La 63a edició de la Marxa Infantil arriba diumenge amb 950 parelles inscrites i sense previsió que els plogui. La ruta començarà i acabarà, com sempre, al parc Ramon Barnils, després de passar per punts emblemàtics de la ciutat com el Pi d'en Xandri. Els participants, d'entre 7 i 12 anys, faran un recorregut de 10,5 km, amb un descans de 30 minuts inclòs. Enguany, l'organització destinarà un euro de cada inscripció a l'associació Labdoo, una xarxa humanitària que recupera ordinadors portàtils per a l'àmbit educatiu.

El Club Muntanyenc de Sant Cugat tenia previst arribar a les 1.200 parelles inscrites, però finalment, i malgrat haver allargat una setmana el període d'inscripcions, la xifra final serà de 950 (1.900 nens i nenes de la ciutat).

Recorregut de la 63a Marxa Infantil / Foto: CMSC

L'organització no preveu que diumenge al matí plogui, però per si de cas, està reservada la data del diumenge 30 d'octubre com a alternativa.

Segell Petjada Verda

Com a novetat d'enguany, la cursa de regularitat santcugatenca ha rebut en el Segell Petjada Verda per part de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Una distinció que reconeix les bones pràctiques mediambientals de l'activitat. Per tal de mantenir el reconeixement i tenir cura de la natura durant la Marxa, des de l'organització recomanen a les famílies evitar al màxim els embolcalls i els envasos d'un sol ús, optar per l'ús de carmanyoles i cantimplores i, en cas de produir residus, utilitzar els contenidors de recollida selectiva situats a prop dels controls.

A l'arribada, com és habitual, la canalla rebrà un lot d'obsequis de la mà del CMSC i dels col·laboradors de l'esdeveniment, que seran tots ecològics, sostenibles o, com a mínim, reciclables.

A més, els participants es podran fer una foto de record gratuïta gràcies a Cugat Mèdia. Per celebrar els 40 anys del mitjà públic de Sant Cugat, al Parc Ramon Barnils hi haurà una carpa amb un fotomaton on les parelles que vulguin es podran fer una foto i endur-se-la impresa a casa al moment.


DECLARACIONS

Joan Bel

Jo crec que un aspecte molt important de la Marxa són els coordinadors i, en segon lloc, la col·laboració dels voluntaris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio