La Floresta i Valldoreix quedaran connectats per un nou carril bici el 2024

Els treballs per aquest nou carril que discorre per la carretera de Vallvidrera ja han començat

Imatge d'arxiu de la carretera / Foto: Google Street

Societat

Publicat el 13/oct/22 per Anna González

Les obres per unir a través d'un carril bici i per a vianants la Floresta i Valldoreix a través de la carretera de Vallvidrera (BV-1462) ja han començat. Després d'alguns retards administratius, la previsió és que els treballs s'allarguin 17 mesos i que estiguin acabats durant el primer trimestre del 2024. El nou carril servirà també per millorar la seguretat a la via, ja que el pas per a bicicletes i vianants quedarà segregat per barreres de seguretat i s'implantarà una nova rotonda a la intersecció de la carretera amb el Camí Antic de Terrassa. La intervenció compta amb un pressupost de 2,1 milions d'euros cofinançats per la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix.

La previsió és desenvolupar els treballs en dues fases. En una primera, d'uns sis mesos de durada, s'executarà la rotonda i l'itinerari en el tram interurbà. En una segona fase, es completarà amb el tram urbà.

Tot plegat, permetrà dotar la via d'un carril propi per a vianants i bicicleta de 3,5 metres d'amplada i 1,12 quilòmetres de longitud al marge dret de la carretera. També millorar la seguretat amb la implantació de la rotonda i reordenar la cruïlla amb els carrers de Ca n'Enric, la Pau i el passeig del Sol; així com millorar la rasant en el punt de canvi de titularitat de la carretera i l'enllumenat.

Afectacions al trànsit

De moment, les obres no tenen afectacions al trànsit en els primers treballs que s'allargaran fins a finals de novembre. Acabada aquesta fase, es desviarà la circulació de vehicles per l'anella exterior de la rotonda ja executada i es tallarà el trànsit al Camí antic de Terrassa durant uns tres mesos, habilitant un itinerari alternatiu senyalitzat i s'executarà en paral·lel l'itinerari de vianants en el tram interurbà.

Les afectacions de la segona fase de les obres s'aniran comunicant amb dues setmanes d'antelació.