Una norantena de parelles recullen els premis de la Marxa Infantil

Cugat Mèdia ha entregat el guardó a la parella que va quedar en la 40a posició

Una de les parelles, rebent el trofeu de la mà de Francesc Carol / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 5/nov/22 per Maria Bragós

Les 90 primeres paralles classificades de la Marxa Infantil han recollit aquest dissabte al matí els seus premis. La plaça Pep Ventura ha acollit l'acte, veient com els infants pujaven a l'escenari i les famílies i amics els aplaudien des de baix. Les primeres de recollir el premi han estat Martina Pardo i Laia Marco, que van quedar en primera posició. El premi del segon lloc ha estat per a Pol Mieites i Jordi Deltell, i el del tercer, per a Ada Soler i Naia Rodríguez.

A continuació s'han repartit els trofeus especials de la mà de Televisió de Sant Cugat (a Pol Peditier i Gal·la Peditier), del TOT Sant Cugat (a Carolina Rodríguez i Èrica Blanch) i de Cugat Mèdia (a Ane Hernández i Mariona Nicolau). Aquestes últimes són les que van quedar en la 40a posició, i Cugat Mèdia els ha donat el premi perquè enguany celebra el 40è aniversari. El premi l'ha entregat el cap d'Informatius, Albert Solé.

Albert Solé entrega el premi especial de Cugat Mèdia / Foto: Ajuntament



També hi ha hagut premis per a les escoles: el Ciutat d'Alba ha estat el centre amb menys penalització dels primers 10 classificats, l'Avenç ha estat l'escola d'educació primària amb més participants, i el CEIP Joan Maragall s'ha endut el premi especial per a la classe d'una escola amb més participants: la de 3r B.

Els guanyadors del concurs de dibuixos han estat Bruna Pifarré del Pins del Vallès, per la samarreta, i Hugo González del Turó de Can Mates, pel cartell.

Finalment s'han repartit els trofeus a la resta de parelles per ordre de classificació. Héctor Iranzo i Dani Martínez han estat els quarts; Marc Ingles i Jana Álvarez, els cinquens; Marta Silvestre i Clàudia Oliveda, les sisenes; Valentina Muñoz i Olivia Muñoz, les setenes; Rita Alsina i Maria Sánchez, les vuitenes; Elna Pina i Arlet de Riquer, les novenes, i Marina Perera i Chloe Mulero, les desenes.

L'acte també ha servit perquè el Club Muntanyenc Sant Cugat entregués un xec de 2.050 euros al projecte solidari de Labdoo, una plataforma sense ànim de lucre que treballa per fer arribar ordinadors portàtils a escoles de zones desfavorides d'arreu del món. Aquest xec ha estat possible gràcies a l'aportació d'un euro que es feia a l'hora de formalitzar la inscripció a la Marxa Infantil.

Amb tot plegat, el coordinador de la Marxa Infantil, Silvano Bendinelli, ha presumit que aquesta sigui la marxa de regularitat "més antiga de Catalunya". "No sé a Europa, però difícilment hi ha una marxa com aquesta. Té una tradició i uns valors que perduren en el temps. I hi ha la coordinació del club, que van canviant les persones, però es manté la tradició", ha afegit Bendinelli.

Per la seva banda, el regidor d'Esports, Francesc Carol ha comparat la Marxa Infantil amb el Paga-li Joan com a cites obligatòries per als santcugatencs: "Ser de Sant Cugat implica haver fet la Marxa Infantil, o que algun fill o filla teu ho hagi fet, i haver ballat el Paga-li Joan. Per tant, són d'aquelles coses que si no fas, no et pots considerar un santcugatenc autèntic". "I tots tenim records de petits d'haver-la fet, o d'haver portat els fills o filles a fer la Marxa Infantil", ha conclòs Carol.

CLASSIFICACIÓ PER PARELLES



CLASSIFICACIÓ PER ESCOLES






DECLARACIONS

Silvano Bendinelli

Com a marxa de regularitat, és la més antiga de Catalunya. No sé a Europa, però difícilment hi ha una marxa com aquesta. Té una tradició i uns valors que perduren en el temps. I hi ha la coordinació del club, que van canviant les persones, però es manté la tradició.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Francesc Carol

Ser de Sant Cugat implica haver fet la Marxa Infantil, o que algun fill o filla teu ho hagi fet, i haver ballat el Paga-li Joan. Per tant, són d'aquelles coses que si no fas, no et pots considerar un santcugatenc autèntic. I tots tenim records de petits d'haver-la fet, o d'haver portat els fills o filles a fer la Marxa Infantil.

Your browser doesn’t support HTML5 audio