La Ferreteria Sabadell celebra els 50 anys amb una ampliació de la botiga

El negoci familiar ha aprofitat l'efemèride per renovar la seva imatge i ampliar la zona d'exposició

Interior de la ferreteria Sabadell, que han ampliat recentment per celebrar el 50è aniversari / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 16/nov/22 per Zoè Ribaudí

La Ferreteria Sabadell celebra els 50 anys de la seva obertura aquest 2022. Des que va obrir l'any 1972, aquest negoci familiar ha anat passant entre generacions i s'ha establert com un comerç de referència per als veïns del barri del Monestir. Enguany, han aprofitat aquesta celebració per ampliar una part de la botiga i fer-la més atractiva per als clients.

Actualment hi treballen dos dels fills dels fundadors, els germans Marc i Marta Castanyé, i també el fill de la Marta, Enric, que conforma la tercera generació d'aquesta ferreteria familiar. "El negoci el va obrir el nostre pare amb la nostra mare l'any 1972 i des d'aleshores l'hem anat continuant els seus fills. Alguns han anat trobant les seves feines, però la Marta i jo ens hem quedat al capdavant de la botiga, portant-la tots aquests anys", ha explicat Marc Castanyé.

Els actuals propietaris estan satisfets de veure com el negoci ha anat creixent durant tots aquests anys, i d'haver viscut part de la seva història. Quan van començar, la ferreteria estava ubicada en un altre local més cèntric, però els pares van aconseguir que els cedissin l'establiment actual, ubicat al passeig de la Torre Blanca, 35, "per un preu força econòmic". Com ha explicat Castanyé, abans d'obrir-hi la ferreteria, el local havia estat una vaqueria on venien llet directament de les vaques. I malgrat que el primer local estava més ben ubicat, el que tenen ara té molt més espai. "Per a una ferreteria l'espai és molt important i per tant ens vam quedar aquí", ha reconegut Castanyé.

Exterior de la ferreteria Sabadell, ubicada al Passeig de la Torre Blanca / Foto: Cugat Mèdia

Han aprofitat la celebració dels seus 50 anys per renovar i ampliar una part de la botiga. Castanyé ha explicat que "les botigues van avançant i teníem una estructura de botiga una mica antiga. L'Enric, que és el que té les idees més bones, ens ha dit que s'havia d'obrir la part de magatzem i l'hem optimitzat per fer-hi més botiga. Tenim més zona d'exposició per poder exposar més bé les coses, tenir-ho més bonic i vendre més".

Reconeixement

Aquest novembre, també han rebut el reconeixement públic de la 1a Nit del Teixit Econòmic organitzada per l'Ajuntament. "Està molt bé que ens facin un reconeixement per la nostra feina, perquè costa molt mantenir una botiga oberta al públic davant l'auge de les botigues de venda per internet", ha destacat Castanyé.

Pel que fa al futur de la botiga, Castanyé reconeix que li agradaria veure com el negoci segueix creixent i traspassant-se entre generacions. "Jo tinc dos fills i m'agradaria veure que la botiga sempre segueix funcionant i segueix endavant. I que pugui celebrar 50 anys més", ha reconegut.


DECLARACIONS

Marc Castanyé

Les botigues van avançant i teníem una estructura de botiga una mica antiga. Hem obert la part de magatzem i l'hem optimitzat per fer-hi més botiga. Tenim més zona d'exposició per poder exposar més bé les coses, tenir-ho més bonic i vendre més.

Your browser doesn’t support HTML5 audio