Les escoles bressol municipals: una petjada d'èxit amb més de 40 anys d'existència

Una escultura, un vídeo commemoratiu i un reconeixement a la xarxa d'ecoles han centrat l'aniversari d'aquest dissabte

Imatge de l'escultura Escola-escala de Paco Minuesa / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 12/nov/22 per Joan Garcia

La xarxa d'escoles bressol municipals, integrada per set centres de la nostra ciutat, ha rebut un merescut reconeixement de la ciutadania a la seva tasca de 43 anys en l'àmbit educatiu aquest dissabte amb diferents activitats. La celebració s'ha fet per celebrar el 40è aniversari que amb la pandèmia es va haver de posposar. L'acte, conduït pel Mag Lari a l'avinguda Gaudí, s'ha iniciat amb un vídeo commemoratiu amb imatges històriques dels inicis d'aquests centres escolars. Seguidament, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la regidora d'Educació, Pilar Gorina, han reconegut a través d'unes plaques commemoratives la tasca feta per la primera regidora que va impulsar aquesta xarxa, Rosa Ronquillo, i les set directores d'aquestes escoles bressol. Finalment, la inauguració d'una escultura, creada pel santcugatenc Paco Minuesa i un aperitiu han tancat una matinal emotiva i plena de simbolisme amb l'assistència de més de 300 persones entre famílies d'aquestes escoles, personal docent i també els infants.




Sant Cugat és una de les ciutats amigues de la infància i el seu model d'escoles bressol s'agrupa en una xarxa educativa molt potent amb 43 anys d'història. Gargot, el Niu, Montserrat, Tricicle, Cavall Fort, la Mimosa i el Molí són els centres que depenen de l'Ajuntament de Sant Cugat d'aquesta etapa inicial de l'educació. La directora de les escoles bressol, Natàlia Megías, ha ressaltat que "aquest reconeixement és molt merescut per la feina feta per molts professionals durant 43 anys". A aquestes set, cal afegir-li també l'EB Valldoreix, que depèn de l'EMD.

L'alcaldessa, Mireia Ingla, ha destacat que "Sant Cugat és una ciutat que aposta per la igualtat d'oportunitats per a tots els infants gràcies a la xarxa d'escoles bressol". La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha titllat "el model santcugatenc de model d'èxit i amb una petjada consolidada en l'àmbit educatiu". A l'acte també hi han assistit el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Igualtat, Ciutadania, Salut i Infància, Marco Simarro, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Educació i Universitat, Esports, Joventut i Memòria Històrica, Esther Madrona.






DECLARACIONS

Pilar Gorina

La xarxa d'escoles bressol municipals és un model d'èxit a la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mireia Ingla

És evident que la nostra necessitat aposta per aquesta igualtat d'oportunitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Natàlia Megías

És un reconeixement a la feina ben feta durant aquests 43 anys.

Your browser doesn’t support HTML5 audio