Els Gausacs es queden amb la mel als llavis després de tres intents desmuntats del 3 de 8

Els Castellers de Sant Cugat han completat la Diada local amb el 4 de 8 i el 2 de 7 i anunciant que portaran el 3 de 8 a Terrassa diumenge que ve

El 4 de 8 descarregat pels Castellers de Sant Cugat a la Diada dels Gausacs / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 13/nov/22 per Albert Solé

La Diada dels Castellers de Sant Cugat ha acabat amb un regust amarg, ja que no han aconseguit descarregar el 3d8 per primer cop aquesta temporada. El que era el gran objectiu d'aquest diumenge s'ha resistit després de fins a tres intents desmuntats perquè la canalla, amb tots els pisos col·locats, s'ha fet enrere pel record de la caiguda del dia del Concurs de Tarragona. Els Gausacs han completat la Diada amb dos castells que tenen molt apamats com el 4 de 8 i el 2 de 7. Pel que fa a les colles convidades, els Borinots de Sants han descarregat amb solvència el 3 i el 4 de 8, a més del 2 de 7. I els Castellers de Badalona han resolt amb eficàcia el 3 de 7 amb agulla, i el 3 i el 4 de 7. Els Gausacs no es rendeixen i ja han anunciat que tornaran a intentar descarregar el 3 de 8 diumenge que ve a Terrassa, a la Diada dels Minyons, en l'última actuació de la temporada.

Un dels caps de colla dels Gausacs, Tomàs Baldi, lamenta que no hagin aconseguit l'objectiu, però celebra que el 3 de 8 el tenen: "Evidentment, no ens ha sortit el que volíem fer, però ha quedat palès que el 3 de 8 hi és, l'hem fet tres vegades avui i l'hem desmuntat dues vegades amb l'enxaneta a dalt de tot, que si hagués baixat per una banda o per l'altra el castell hauria anat igual".

Una de les explicacions han sigut els nervis de la canalla a l'hora de coronar un castell que fa tres anys que no carreguen, i que fa unes setmanes va caure a Tarragona. "És evident que els nervis hi són quan estrenes un castell nou, i les estructures noves costen moltíssim de dur a plaça", ha assegurat Baldi. Per aquest motiu el cap de colla ha explicat que diumenge que ve el tornaran a intentar.

Respecte als nervis de la canalla, Baldi ha recordat que aquesta temporada, després de l'aturada de la pandèmia, han hagut de formar a molta canalla nova, i aquesta és una feina que donarà els seus fruits "en el futur".






DECLARACIONS

Tomàs Baldi

És evident que els nervis hi són quan estrenes un castell nou, i les estructures noves costen moltíssim de dur a plaça, però aquest castell hi és. Simplement ens ho hem d'acabar de creure i anar-hi a totes la setmana que ve.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Tomàs Baldi

Tota aquesta feina de formar un pis nou de quartes, formar molta canalla nova. I ara tenim possibles recanvis. Hem fet una feina espectacular amb la canalla.

Your browser doesn’t support HTML5 audio