Suspès el judici a les encausades pel tall de vies el 8-M de 2018 per un error del jutjat

La Fiscalia demana tres anys de presó per a cada una i 26.000 euros

Imatge d'arxiu del tall de vies del 8-M de 2018 / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 9/gen/23 per Redacció

El judici pel tall de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el 8 de març del 2018 que havia de tenir lloc aquest dimecres ha quedat suspès per un error del jutjat. Segons la defensa, s'hauria 'perdut documentació important'; aquest endarreriment, lamenta, 'suposa un nou desgast per la preparació emocional, jurídica, tècnica i política'. Estan acusades set santcugatenques membres de 8Mil Motius, per a les quals la Fiscalia demana tres anys de presó i 26.000 euros per responsabilitat civil. La defensa, per la seva banda, exigeix l'absolució.

Les set encausades van ser denunciades pels Mossos d'Esquadra com a responsables del tall de les vies i, en conseqüència, pels delictes de desobediència a l'autoritat i desordres públics. És per això que la Fiscalia els hi demana els tres anys de presó i 26.000 euros, en base a un informe efectuat per FGC sobre el cost de l'acció per a l'empresa, tot i que no està personada en la causa.

Els fets van tenir lloc amb motiu de la vaga feminista del 8-M del 2018, quan un grup de persones va tallar el servei ferroviari a l'estació de Lluís Millet durant una hora i mitja. Els Mossos van desallotjar les vies i van identificar una desena de persones.