Les encausades pel tall de vies del 8-M reclamen la seva absolució

La Fiscalia demana 3 anys de presó per a cada una de les set encausades i 26.000 euros

Protesta del col·lectiu 8Mil Motius en suport a les encausades / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 11/gen/23 per Anna González

A cada cop més fortes. Així es proclamen les set encausades pel tall de vies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) durant la vaga del 8-M del 2018. Cinc anys després, i amb la recent suspensió del judici per falta d'una documentació als jutjats, les processades demanen la seva absolució d'uns fets que entenen legitimats i dels quals no se'n penedeixen, i d'un procés judicial que consideren acusa el feminisme i evidencia 'la hipocresia' dels FGC, la Generalitat i l'Estat espanyol.

I així ho han mostrat aquest dimecres en un acte de suport a les set encausades a la plaça de Lluís Millet, on han estat acompanyades per una quarantena de persones després que el judici previst per aquest dimecres hagi quedat ajornat. "No sabem si és per incompetència o estratègia", afirma en un manifest del col·lectiu de suport 8 Mil Motius, en el qual avisen que seguiran "lluitant".

Les encausades lamenten aquests cinc anys de "dilacions indegudes" en el procés, al qual la Fiscalia demana tres anys de presó i 26.000 euros per un delicte de desordres públics agreujats pel fet de produir-se a les vies del tren. Va ser el 2018, durant la vaga feminista del 8-M, quan un piquet va tallar les vies del tren dels FGC a l'estació de Sant Cugat.

Per aquests fets, estan encausades set santcugatenques, que reclamen la seva absolució. "Ens sentim orgulloses i no ens penedim", ha llegit en nom de totes la membre del col·lectiu Maria Gordillo, qui ha recordat que la protesta als FGC durant la jornada de vaga tenia com a intenció alertar que el 17,1% de les agressions a dones es produeixen en l'àmbit del transport públic.

Per això, lamenten que el procés continuï endavant mentre la Generalitat i FGC -que reclamen 26.000 euros- fan ostentació del seu feminisme.

Ara la causa tornarà al jutjat d'instrucció de Rubí, que una vegada complementada tota la documentació, i remetrà el cas de nou als jutjats de Terrassa.






DECLARACIONS

Maria Gordillo

Posa a mercè del seu criteri si som culpables o no, si mereixem presó o pagar milers d'euros per compensar una acció de la qual no ens penedim. Aquell 8M i a cada mobilització han rebut cops del sistema, però ens hem fet més fortes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Maria Gordillo

Tenien set persones encausades alhora que penjaven pancartes de la Rosa Parks. I la Generalitat es vesteix de lila.

Your browser doesn’t support HTML5 audio