Activada de nou l'alerta per un nou episodi de vent

Les ratxes fortes poden afectar el municipi fins divendres al migdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia (Lluís Llebot)

Societat

Publicat el 19/gen/23 per Anna González

S'espera un nou episodi de vent a Sant Cugat. Protecció Civil ha activat la fase d'alerta davant la previsió meteorològica, que apunta al perill alt de noves ratxes fortes de vent des d'aquest dijous a la tarda i fins divendres al migdia. També està activada l'alerta per risc d'incendi. L'últim episodi de vent, registrat aquesta mateixa setmana, va deixar a la ciutat una vintena d'incidències. D'altra banda, també es manté l'avís per risc de fred. Segons el Meteocat les temperatures podrien caure, de matinada, als -2 graus centígrads.

Recomanacions pel vent:

  • Retirar tots aquells objectes que siguin susceptibles de caure a la via pública des de balcons, terrasses, terrats, i altres elements elevats.
  • Assegurar aquells que no es puguin retirar.
  • Evitar situar-se en punts que poden dur un risc associat, com zones arbrades, pel perill que caigui una branca, al costat o recer de murs que no siguin estables i apartats de qualsevol element inestable o que pugui caure per la força del vent.
  • Ser molt prudent en la conducció i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

  • Recomanacions pel fred:
  • Tenir cura de les persones més vulnerables i els grups de risc (nadons, gent gran, persones amb malalties cardiorespiratòries, persones sense llar i gent gran sense xarxa social)