Sant Cugat es queda sense el bus semidirecte a l'Hospital de Terrassa

Es tracta d'una demanda dels ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Terrassa

Imatge d'arxiu de l'Hospital de Terrassa / Foto: Google Maps

Societat

Publicat el 15/feb/23 per Anna González

La Generalitat ha descartat implantar, ara per ara, un bus semidirecte que connecti Sant Cugat amb l'Hospital Consorci de Terrassa (CST) passant per Rubí. Es tracta d'una petició que havien fet arribar els ajuntaments de Sant Cugat, Rubí i Terrassa, i, que segons avança el 'Diari de Terrassa', la Generalitat ha rebutjat per falta de pressupost. Tot i així, concreta el diari, ha emplaçat els tres municipis a una reunió tècnica per 'acotar la proposta i estudiar opcions viables a curt termini'.

La proposta dels tres consistoris estava basada en la millora de la línia d'autobús interurbà B8, que connecta Sant Cugat amb l'Hospital Consorci de Terrassa (CST) passant per Rubí. Els tres municipis aposten per incorporar un bus llançadora "mentre no es construeixi un hospital comarcal" i l'Hospital de Terrassa continuï sent un dels centres de referència per aquests municipis.

L'Hospital Consorci de Terrassa (CST) es troba a la N-150, entre Terrassa i Sabadell. Des dels tres ajuntaments recorden que, per arribar-hi amb l'actual servei de bus, es triga 75 minuts des de Sant Cugat i 54 des de Rubí. A més, la freqüència de pas s'enfila als 70 minuts.