El Centre de Formació d'Adults de Sant Cugat incorpora un mòdul de ràdio

L'objectiu és realitzar un treball més exhaustiu en la competència oral de l'alumnat

Imatge d'arxiu de la gravació d'un programa del CFA a l'estudi de Cugat Mèdia / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 19/feb/23 per Elisenda De Ferrer

El Centre de Formació d'Adults de Sant Cugat ha inclòs des d'aquest curs un mòdul de ràdio dins del graduat d'educació secundària. El professorat va veure la necessitat d'incloure'l per aprofundir en la competència oral dels estudiants. Mar Català, una de les professores del graduat, assegura que la iniciativa ha ajudat els matriculats a augmentar la seva autoestima.

"El nostre alumnat té moltes dificultats i aquesta formació més significativa fa que creixin exponencialment", assegura Català. Els estudiants senten que tenen "un lloc en el món" i la seva opinió és "vàlida per ser escoltada". Enfronten les seves pors i tracen el seu propi camí d'aprenentatge, afegeix Català.

Durant el segon trimestre del nou curs, el centre ha vist la necessitat d'aprofundir en l'elaboració del guió de ràdio. Per aquest motiu, s'ha incorporat el mòdul d'escriptura creativa. Totes dues propostes faciliten la millora en la dicció, entonació i aprofundiment de la llengua.

Des de Cugat Mèdia se'ls ha ofert un espai de ràdio per poder gravar mensualment el seu propi programa de ràdio.

RECUPERA EL REPORTATGE SOBRE EL CFA




DECLARACIONS

Mar Català

El fet de tenir un programa de ràdio, que se'l fan seu, els ajuda a millorar l'autoestima i a relacionar-se amb persones amb les quals, possiblement, mai haguessin tingut contacte, com ara un tècnic de so o un periodista. Quan entren per la porta veuen quin és el món periodístic que s'està fent en aquell indret.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Mar Catlà

És un moment molt especial, que comparteixen amb la família, amb els amics, on se'ls dona validesa al seu discurs. Per altra banda, el fet de poder-se escoltar dintre de la ràdio, també fa que tinguin accés a aquest contingut, i no només al seu, sinó també d'altres.

Your browser doesn’t support HTML5 audio