El CAP Turó de Can Mates obre un espai de diàleg per a pares d'adolescents

Paula Manríquez, referent de Benestar Emocional i Comunitari al centre, explica al 'Connectats' el funcionament d'aquests espais psicoeducatius

Paula Manríquez, psicòloga infantil i juvenil

Societat

Publicat el 28/feb/23 per Carme Reverte

El CAP Turó de Can Mates ha obert un nou taller psicoeducatiu per a pares i mares d'adolescents. El centre mèdic, que des d'aquest curs ofereix aquest espai de diàleg a les famílies d'infants de 4 a 10 anys, amplia el servei a la franja dels 11 als 17 anys. Es tracta d'un recurs gratuït que els CAP de Sant Cugat ofereixen a les famílies preocupades per qüestions relacionades amb la criança dels fills. La psicòloga infantil i juvenil Paula Manríquez, referent de Benestar Emocional i Comunitari al CAP del Turó de Can Mates, ha reconegut al programa 'Connectats' que la demanda ha augmentat després de la pandèmia, però també ha subratllat que, cada vegada més, hi ha interés per 'una criança positiva'.

Escolta-ho

El que fins ara es coneixia com a Escola de Pares, ara Grup d'Habilitats Parentals, funciona a Sant Cugat a través dels CAP, centralitzat al de Can Mates. El seu origen es troba als centres educatius, on es creaven "espais de diàleg guiats per mestres, psicòlegs o psicopedagogs amb la idea d'acompanyar la criança del fills", explica Paula Manríquez.

La relació amb les tecnologies, els límits i les normes, els hàbits diaris, els conflictes entre germans o com lidiar amb les situacions més estressants sense perdre el control son alguns dels temes que s'aborden en aquestes sessions de treball en grup. El de la telefonia és un dels temes estrella, reconeix la psicòloga infantil i juvenil.

Els pares i mares que sovint arriben derivats pels pediatres, infermeres o treballadors socials, troben en aquestes sessions "un espai de diàleg on poden expresar-se i trobar confort en les explicacions d'altres pares", afirma Manríquez. I des dijous també ho poden fer els pares d'adolescents.


DECLARACIONS

Paula Manríquez

Els preocupen des d'els canvis físics, al plaer en la sexualitat o quina seguretat hi ha en les relacions. Ens interessa el que als pares els interessa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio