Mor Maya Recio, fundadora pel projecte 'Maya's Illusion: Decorem el càncer'

Amb la seva iniciativa, es va decorar la sala d'espera de consultes externes d'oncologia de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa

Maya Recio, en una imatge d'arxiu / Foto: Cedida

Societat

Publicat el 10/mar/23 per Redacció

La santcugatenca Maya Recio ha mort aquest dimecres, als 51 anys d'edat. Recio va ser la impulsora del projecte 'Maya's Illusion: Decorem el càncer', amb què va capgirar l'aspecte de la sala d'espera de consultes externes d'oncologia de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa. Amb la seva iniciativa, va dotar l'espai d'un ambient càlid i acollidor.

Maya Recio va ser diagnosticada amb un càncer terminal el 2017 i li donaven només tres anys de vida. Llavors va començar a rebre sessions de quimioteràpia a l'Hospital Universitari Mútua Terrassa. A la sala d'espera del centre mèdic, només hi veia una cosa: una paret blanca. "Això t'enfonsa més", explicava la santcugatenca a Cugat Mèdia. Això la va motivar a impulsar un projecte que es va materialitzar decorant les partes d'aquest espai amb il·lustracions d'un petit poble de platja amb tons blaus i taronja, on es pot veure el port, la platja i la plaça. El projecte va rebre el reconeixement l'Habitat Clúster Barcelona.