Les ajudes socials municipals comptaran amb un reglament propi

L'objectiu és fer més "transparent i objectiu" els barems, que combinaran criteris econòmics i socials

La Casa Mònaco és la seu de l'àrea de Drets Socials / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 20/mar/23 per Albert Solé

El ple ha aprovat de manera inicial el futur reglament de les prestacions socials de l'àrea de Drets Socials. L'objectiu és regular els barems i criteris amb els quals es concedeixen aquestes ajudes, que fins ara eren 'internes', i un cop el reglament s'aprovi definitivament, passaran a ser públics. Com a novetat, aquests criteris combinaran la baremació econòmica -la principal- amb la baremació social -dèficits en alimentació, higiene o salut o situació d'atur-, per poder garantir que les prestacions arribin a tots els ciutadans que ho necessitin. El tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, ha admès que la pandèmia ha retardat l'elaboració d'aquest reglament, però que la seva aprovació serà una bona manera de 'cloure el mandat'.

Escolta-ho

El futur reglament ordena totes les ajudes que concedeix el consistori, tant les directes com que es concedeixen a través de convocatòries de concurrència pública, que inclouen les ajudes per cobrir necessitats bàsiques com aquelles per fomentar l'"autonomia personal".

La regidora no adscrita, Munia Fernández Jordán, ha lloat el treball tècnic que hi ha darrere del reglament, però ha demanat alguns canvis, com el fet que tenir alguna propietat -sigui un habitatge o una plaça de garatge- sigui excloent per a rebre qualsevol tipus d'ajuda. En canvi, ha recordat com persones que reben ajudes tenen molts ingressos de l'economia submergida.

Simarro li ha respost que el reglament contempla precisament que els equips tècnics de serveis socials puguin tenir en compte aquestes i altres circumstàncies per fer "excepcions".




DECLARACIONS

Marco Simarro

Aquest reglament és una bona manera de cloure el mandat de Drets Socials

Your browser doesn’t support HTML5 audio