En marxa la construcció de nous carrils bici a les escoles

Es tracta d'un projecte sorgit dels pressupostos participatius 2018-2019 dotats amb 280.000 euros

El bicibus ha començat a funcionar en alguns centres de la ciutat / Foto: Cugat Mèdia

Societat

Publicat el 21/mar/23 per Sara Bella

Les obres per construir carrils bici fins a les escoles Gerbert d'Orlhac, Joan Maragall i Ciutat d'Alba ja estan en marxa i s'allargaran uns dos mesos. Es tracta d'un projecte sorgit dels pressupostos participatius 2018-2019, amb una inversió de gairebé 280.000 euros, que ha de desenvolupar l'empresa adjudicatària Asfaltos Barcino. En total, es construiran més de dos km de carrils bici, de manera que el Gerbert d'Orlhac quedarà connectat amb el barri de Sant Francesc, a la vegada que s'habilitarà el carril bici des del Joan Maragall i Ciutat d'Alba al centre, Volpelleres i Mira-sol.

Aquestes són les actuacions concretes que es duran a terme:

  • Escola Joan Maragall. S'habilita un carril bici segregat per la vorera i contrasentit del carrer Estapé, per connectar amb el barri de Sant Domènec i amb Volpelleres. Per incrementar la seguretat, es posaran coixins berlinesos en diferents carrers i se senyalitzaran amb el símbol de la bici i velocitat màxima de 30 km/h.

  • Escola Gerbert d'Orlhac. S'habilita un carril bici que transcorrerà pels carrers de Salvador Espriu (entre el passeig Francesc Macià i Clementina Arderiu-) i el carrer Clementina Arderiu i Carles Riba (entre el passeig Francesc Macià i el carrer de Josep Vicenç Foix). El carril serà bidireccional i anirà per la calçada o la vorera, depenent del tram, sempre segregat del trànsit i dels vianants.

  • Plànol dels carrils bici que s'habilitaran aquestes setmanes / Foto: Ajuntament


  • Escola Ciutat d'Alba. S'habilita un carril bidireccional a l'avinguda del Carril, des de l'avinguda de Bell Indret fins a la carretera de Vallvidrera. Se senyalitzen els carrers de vianants de la Colònia Oller per permetre la circulació de bicis i patinets en els dos sentits. Es pacifica el carrer Vallseca amb coixins berlinesos, un nou pas de vianants i amb senyalització horitzontal a la calçada.

  • Plànol dels carrils bici que s'habilitaran al voltant de l'escola Ciutat d'Alba / Foto: Ajuntament