Neix Catalunya Metropolitana amb elCugatenc i 16 mitjans més en cooperació

El nou mitjà vol oferir informació metropolitana des de les visions locals de cada territori

Imatge de la parada d'el Cugatenc a la Festa de Tardor / Foto: elCugatenc

Societat

Publicat el 22/mar/23 per Anna González

ElCugatenc se suma al projecte comunicatiu Catalunya Metropolitana. Es tracta d'un nou mitjà que aglutina 17 iniciatives periodístiques amb la voluntat d'oferir una visió global de la regió metropolitana de Barcelona des d'una perspectiva local. El web ofereix tant informacions elaborades de manera coordinada com temes dels mateixos mitjans que el conformen.

Aquesta iniciativa està impulsada per la fundació Periodisme Plural i, com ha explicat a Cugat Mèdia el periodista d'elCugatenc Jordi Pascual, busca donar protagonisme als municipis, fugint de la mirada metropolitana centrada en Barcelona.

Llibret elCugatenc

A més, el Cugatenc acaba de publicar el segon Llibret, centrat en l'Any Ferrater. La publicació, elaborada juntament amb l'Associació Gabriel Ferrater, aborda què ha suposat l'Any dedicat al poeta i la continuïtat del seu llegat.


DECLARACIONS

Jordi Pascual

La idea era crear un mitjà de comunicació que tingués una mirada metropolitana, però fugint de la mirada metropolitana dels mitjans convencionals, molt centrada en Barcelona. És a proposta de la fundació Periodisme Plural.

Your browser doesn’t support HTML5 audio