Famílies de la Floresta reclamen que se'ls garanteixi plaça a La Mimosa

L'Ajuntament es compromet amb les famílies, però la solució no arribarà fins al curs 24-25

Imatge d'arxiu d'uns infants a l'escola bressol / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Societat

Publicat el 24/mar/23 per Sergio Morales

Un grup de famílies de la Floresta s'ha agrupat sota una nova plataforma per reclamar garanties per escolaritzar els infants a l'escola bressol municipal del districte, La Mimosa. La plataforma Eduquem a La Floresta reclama una millor gestió de recursos per donar una resposta a curt termini. Un comunicat recull aquestes peticions, que la membre del col·lectiu Guiomar Gude va traslladar dilluns passat a l'audiència pública del ple municipal. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, va explicar que arran de la gratuïtat d'i2, les sol·licituds es van disparar. Des de l'Ajuntament es comprometen a fer 'que hi hagi espai', tot i que Gorina admet que 'per al proper curs no arribem'.

D'aquesta manera, Eduquem a La Floresta adverteix que el curs vinent "com a mínim 15 famílies del barri es quedaran sense escola bressol de prop". La plataforma explica que el canvi en la gestió ha fet que aquest curs "més del 60% de les places ofertades al grup d'1 a 2 anys) han acabat cobertes per segones, tercers i quartes opcions". Aquest curs, es queixen, 21 famílies que van demanar plaça a la llar d'infants florestana com a primera opció van quedar-se a la llista d'espera.

La plataforma adverteix que, a més, els canvis organitzatius han afectat la manera de treballar de La Mimosa, que "ha hagut de deixar de banda el seu projecte d'escola dut a terme durant anys i deixar de tenir grups mixtes d'edat, una forma d'organització que donava una major resposta a les necessitats de les famílies del barri".

Les explicacions de la regidora no satisfan les famílies, que el que reivindiquen és "una qüestió organitzativa, és a dir, voluntat política". Tampoc veuen amb bons ulls l'alternativa de portar la canalla a la llar d'infants de Valldoreix perquè l'accés és "inassumible a peu i el transport públic no ofereix una connexió eficient".

Eduquem a La Floresta és una nova plataforma promoguda per famílies del districte que reivindiquen "el dret dels seus fills a ser escolaritzats al barri". Els mou la conciliació familiar, la cohesió social, la sostenibilitat, els "beneficis pedagògics que ofereix la pertinença i continuïtat dins d'un grup" i "cooperar i treballar pel futur del barri".