Comencen les obres del Complex Aquàtic de Mira-sol

L'espai completarà la centralitat del districte

Societat

Publicat el 29/mar/23 per Sergio Morales

Les obres de construcció del Complex Aquàtic de Mira-sol ja han començat i duraran uns 20 mesos. Els treballs estan pressupostats en 6,3 milions d'euros i responen a una reivindicació històrica del districte. L'edifici es construirà en un terreny de 28.000 metres quadrats al costat de l'institut-escola Catalunya, on s'aixecarà un edifici baix de tres nivells amb piscina, sala de fitnes i altres serveis esportius. En total, seran 3.900 metres quadrats de superfície construïda.


Render de la piscina / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


L'acte de col·locació de la primera pedra ha tingut lloc aquest dimecres i ha comptat amb la presència de representants polítics i de la vida associativa del barri. A banda de les tradicionals palades, s'ha introduit un cilindre al bloc de formigó amb objectes com les portades dels dia de la premsa local, unes ulleres de piscina i altres elements.

Moment de preparació del cilindre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Tot plegat completa centralitat del districte, juntament amb l'institut escola Catalunya, la zona esportiva i el casal. L'alcaldessa, Mireia Ingla, durant l'acte de col·locació de la primera pedra, ha reivindicat com aquest conjunt d'equipaments i serveis contribueixen a "garantir una ciutat cohesionada". En el mateix sentit s'ha pronunciat la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, que considera que aquest equipament suma a l'hora de generar "comunitat i barri".

Vilagrà ha reivindicat que el Govern està capitanejant la "legislatura de l'esport per a tothom". En aquest sentit, ha explicat que la Generalitat destinarà 200 milions d'euros perquè durant els propers cinc anys es millorin, reparin i construeixin equipaments del país. Això, ha assegurat, també tindrà una repercussió en la planificació que fa la ciutat en aquest sentit.

Un moment de la visita / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Les obres

El nou equipament es desenvoluparà en dues fases. En la primera, es construirà tot l'edifici amb un pressupost de 6,3 milions d'euros. En la segona, prevista inicialment amb 947.000 euros, s'acabaran d'adequar l'espai de bar i la sala de fitnes, així com uns vestidors. Tot plegat dota el projecte en gairebé 7,3 milions d'euros, tot i que la intenció és que les dues fases es puguin avançar en paral·lel per tenir tot l'equipament a punt.

Render del complex / Foto: Ajuntament de Sant Cugat


Es tracta del mateix projecte arquitectònic que va adjudicar el govern anterior -amb alguns ajustos-, després que la construcció del primer projecte quedés aturada pels problemes econòmics de les empreses encarregades. També s'ha fet revisió dels preus per assegurar que el pressupost s'ajusta i es presenten ofertes al concurs per a la construcció.

CONSULTA AQUÍ ELS DETALLS SOBRE EL PROJECTE




DECLARACIONS

Mireia Ingla

Per tenir una ciutat cohesionada hem de tenir centralitats: un equipament esportiu, educatiu i cultural.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Laura Vilagrà

Serà un edifici que generarà comunitat i barri. Volem una Catalunya cohesionada i esportiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio