Quatre autobusos elèctrics donaran servei al polígon de Can Sant Joan

El projecte ha estat possible gràcies a la col·laboració entre FGC i Moventis

Els nous autobusos s'han presentat a l'estació de FGC de Sant Joan / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 29/mar/23 per Sara Bella

Quatre nous autobusos elèctrics donaran servei a la línia que uneix l'estació de FGC de Sant Joan amb el polígon de Can Sant Joan gràcies a la col·laboració entre FGC i Moventis. Es tracta de vehicles articulats, 100% elèctrics, de 18,6 metres de llargada i amb capacitat per 100 usuaris. 'Aquests nous vehicles han de donar resposta als 400.000 viatgers anuals que hem estat fent fins al 2019, uns valors que s'estan recuperant a poc a poc', ha afirmat el director d'FGC Operadora, Oriol Juncadella, durant la presentació dels autobusos.

Juncadella també ha detallat que els autobusos es carregaran a la nit, però que també rebran una càrrega suplementària durant el dia provinent del sistema ferroviari. "Hi ha una necessitat suplementària d'energia que s'extraurà de la mateixa energia que mou els trens, amb un sistema que instal·larem després de Setmana Santa", ha dit.

Per la seva banda, el director general de Transports i Mobilitat, Oriol Martori, ha explicat que amb aquests quatre vehicles "deixem d'emetre 800 tones de CO2 al llarg de l'any" i ha afirmat que "el transport públic dels pròxims 20 anys el tenim aquí, ja no és un imaginable, és una realitat".

Per tancar l'acte de presentació, que ha tingut lloc, aquest dimecres, a la parada d'autobús de l'estació d'FGC de Sant Joan, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha expressat la "satisfacció" per aquest projecte, "tan alineat amb el que s'està treballant a la ciutat respecte al canvi climàtic".


DECLARACIONS

Oriol Martori

Són 800 tones de co2 que deixem d'emetre al llarg de l'any amb aquests quatre vehicles que portem. Són vehicles articulats, de 18,6 metres, amb més de 100 usuaris de capacitats, i una autonomia molt significativa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio