Malestar a la comunitat educativa de l'escola La Floresta per la suspensió de les obres de millora

Els treballs s'han anul·lat perquè l'empresa adjudicatària no es veu capaç de fer-los en els terminis establerts


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'escola La Floresta

Imatge d'arxiu de l'escola La Floresta

Les obres de millora de l'edifici de l'escola La Floresta hauran d'esperar. Estava previst que els treballs comencessin aquest dimecres, però l'empresa adjudicatària assegura que el termini exigit 'fa impossible arribar a temps perquè l'escola iniciï la seva normal activitat a primers de setembre'. Tot plegat, avançat pel Tot Sant Cugat i confirmat per Cugat Mèdia, ho expliquen el claustre de l'escola i l'AFA en un comunicat on expressen el seu malestar al respecte: 'La situació és imperdonable'. En una carta de resposta a la qual ha tingut accés Cugat Mèdia, l'Ajuntament es compromet a què les obres s'executin en dues fases: la primera durant la Setmana Santa de 2023 i la segona l'estiu de l'any vinent, just quan acabi el període lectiu.

La companyia adjudicatària ha argumentat que han estat les feines relatives a la fusteria les que impossibiliten el compliment dels tempos, ja que els materials necessaris es fabriquen "amb terminis no menors de cinc setmanes". Davant d'aquesta situació, la mesa de contractació ha declarat la licitació deserta, amb el compromís de "tornar-ho a licitar anticipadament abans de finals d'aquest any per garantir que l'obra es pugui dur a terme el proper estiu".

Des de la comunitat educativa recorden que tot el personal vinculat a l'escola, les famílies i l'alumnat han fet "un esforç majestuós per tenir l'escola totalment empaquetada a data de 22 de juny", en referència al trasllat del mobiliari per facilitar els treballs. Així, també es queixen que només tindran tres dies abans de l'inici del nou curs per deixar-ho tot preparat per reprendre les classes. "A causa de la incompetència del consistori no podrem iniciar el curs 23-24 amb normalitat i no garantim espais segurs per dur a terme la nostra tasca", lamenten al text.

Des de l'escola també han exigit que sigui una empresa especialitzada en mudances qui es cuidi d'empaquetar i desempaquetar els continguts de l'edifici per facilitar les obres. En aquest sentit, des del govern refermen la "predisposició per tal de col·laborar en el trasllat de tot el material recollit i ajudar en la recol·locació, així com portar a terme aquelles tasques que puguem acordar, com la pintura de determinats espais no afectats per les obres".

Amb les obres, la comunitat educativa reclama que es posi al dia l'edifici, que no ha rebut millores substancials en més de 40 anys. Reparar el sostre de la sala d'actes, canviar les portes dels lavabos dels patis i pintar la biblioteca són algunes de les propostes per a les quals reclamen solució immediata. També proposen que s'instal·li, durant la Setmana Santa, una pèrgola exterior i coberta sobre les escales exteriors de l'edifici.

En el comunicat, des de l'escola atribueixen la situació a què "les actuacions polítiques i administratives no s'han fet en el temps corresponent", cosa que ha provocat que els terminis s'hagin dilatat. "Algú ha d'entomar el 'mea culpa' i aquesta ha de ser l'Ajuntament", reclamen.

Les obres estaven pressupostades en 448.050 euros. El projecte detallava que s'havien d'enllestir en tres mesos i havien de servir per sanejar i refer revestiments, canviar portes interiors, polir el paviment i instal·lar marquesines, entre d'altres treballs.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.