Eliminen les pilones del carril bici a un tram de l'Anella Verda

L'Ajuntament ha pres aquesta decisió per millorar el pas de vehicles d'emergència i a partir d'un informe de Protecció Civil


  • Comparteix:

Moment de l'inici de l'extracció d'una de les pilones que hi ha al carrer de Francesc Moragas davant la presència de l'alcalde, Josep Maria Vallès, i el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell / Foto: Cugat Mèdia

Moment de l'inici de l'extracció d'una de les pilones que hi ha al carrer de Francesc Moragas davant la presència de l'alcalde, Josep Maria Vallès, i el tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament ha iniciat aquest dimarts al matí els treballs de retirada de les pilones del carril bici del tram de l'Anella Verda que hi ha entre l'avinguda de Gràcia (cantonada Rambla Ribatallada), el carrer de Francesc Moragas i l'avinguda Rius i Taulet (cantonada avinguda Josep Anselm Clavé). L'equip de govern (Junts i ERC) ha pres aquesta decisió per facilitar la mobilitat dels vehicles d'emergència i després d'avaluar un informe de Protecció Civil, que comptava també amb el suport de Policia Local.

Són 500 metres d'Anella Verda on només hi ha un carril de circulació per a vehicles motoritzats i dos per a bicicletes i on les pilones (que no es poden doblegar per passar-hi per sobre amb seguretat segons expliquen des de Protecció Civil a Cugat Mèdia) que s'havien posat per augmentar la seguretat dels ciclistes impedia el pas de vehicles d'emergència, com ambulàncies i bombers, dificultant la seva tasca, com ha passat, com a mínim en tres ocasions. L'Ajuntament ha pres aquesta mesura, que es deixarà enllestida durant aquest dimarts, després de diversos informes tècnics de Protecció Civil i Policia Local, que l'Ajuntament encara no ha facilitat als mitjans de comunicació.

El que sí es deixaran són les pilones que estan a tocar dels pas de vianants i els separadors de carril bici convencionals que hi ha al terra, que són de color negre. Per evitar que els vehicles motoritzats envaeixin els carrils bici, que es mantenen en aquest tram, l'Ajuntament augmentarà la presència policial. La intenció, però, és instal·lar noves càmeres de mobilitat en aquesta zona amb l'objectiu de controlar i multar les infraccions.

L'alcalde, Josep Maria Vallès, fa una crida "a tots els conductors de Sant Cugat, de cotxe privat i cotxe professional, que respectin el carril bici perquè això és molt important i no val aparcar dos minuts per fer un encàrrec". "Se sancionarà tot aquell vehicle que aparqui en el carril bici perquè això es fa pels vehicles d'emergència", ha afegit.

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Bernat Picornell, d'ERC -un dels partits impulsors de l'Anella Verda en l'anterior mandat-, ha defensat ara la retirada de les pilones en aquest tram del centre de Sant Cugat perquè assegura estan "oberts a qualsevol modificació de mobilitat de la ciutat que la millori i arran del seguit d'informes que hi ha de Protecció Civil". "A nosaltres ens preocupa molt la seguretat i la mobilitat dels vehicles d'emergència i, evidentment, també ens preocupa molt la seguretat dels i de les ciclistes. Per això iniciem un seguit d'accions amb l'objectiu de pal·liar aquells possibles efectes d'invasió del carril bici quan no s'ha d'envair", ha afegit Picornell.



Modificació de l'Anella Verda?

L'alcalde, Josep Maria Vallès, preguntat sobre si seria el primer de molts canvis a l'Anella Verda, ha explicat que el que fan ara és un "ajustament concret i necessari" i que han de mantenir converses, també amb l'Assemblea de la Bici, per avaluar bé el recorregut d'aquesta via, per veure si els carrils bici actuals s'han de "desplaçar i buscar una solució intermèdia". "L'Anella Verda està com està a dia d'avui i la idea és millorar-la", ha afegit, sense concretar-hi més.




Josep Maria Vallès

Fer una crida a tots els conductors de Sant Cugat, de cotxe privat i cotxe professional. Demanem que respectin el carril bici perquè això és molt important i com dèiem, la policia estarà amatent i, per tant, no val aparcar 2 minuts per fer un encàrrec. Se sancionarà tot aquell vehicle que aparqui en el carril bici. Aquesta acció es fa simplement pels vehicles d'emergència.

Bernat Picornell

A nosaltres ens preocupa molt la seguretat i la mobilitat dels vehicles d'emergència i, evidentment, també ens preocupa molt la seguretat dels i de les ciclistes. Per això iniciem un seguit d'accions amb l'objectiu de pal·liar aquells possibles efectes d'invasió del carril bici quan no s'ha d'envair.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.