L'activista Antonio Zamora insta a preservar l'essència de vila durant el pregó de Festa Major de Valldoreix

L'històric activista del barri ha accentuat les necessitats i reivindicacions històriques del territori durant la posada en marxa de la gresca grossa


Temes relacionats

Els concerts de Buhos i Mariona Escoda, plats forts del dissabte de Festa Major a Valldoreix (16/set/23)

Què puc fer aquest cap de setmana de Festa Major a Valldoreix? (14/set/23)

Aquest és el cartell de la Festa Major de Valldoreix ( 7/jul/23)


  • Comparteix:

Un barri amb natura, essència de vila, història i entitats de tota mena, però, sobretot, un barri ple de moltes personalitats amb un esperit reivindicatiu i innovador que l'han dut a evolucionar amb el pas dels anys. Molts d'aquests adjectius són òptims per qualificar Valldoreix de la mà de l'activista valldoreixenc Antonio Zamora, que enguany ha estat l'encarregat d'alçar la veu per reivindicar les necessitats del territori durant el pregó de Festa Major que ha tingut lloc, aquest divendres, a la Sala de Plens de l'EMD de Valldoreix.

Zamora, expresident de l'associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix en dues etapes diferents i president de la Creu Roja del territori durant més de 20 anys, ha aprofitat la presència l'alcalde, Josep Maria Vallès, i de l'actual president de l'EMD de Valladoreix, Juanjo Cortés, per recordar que "Valldoreix ha de continuar evolucionant", però que, sobretot, "ho ha de fer sense perdre l'essència de la vila jardí que es va dissenyar a principis de 1918".

L'activista i pregoner, ovacionat pel centenar d'assistents, també s'ha afegit a algunes de les reivindicacions històriques amb més presència al barri, com ara la petició de crear un casal que serveixi de punt de trobada o que es construeixi més habitatge públic destinat als joves que "han de marxar de Valldoreix perquè el cost dels immobles és inassumible".

De la mateixa manera, Zamora també ha posat molt èmfasi en els inicis de l'evolució del barri que, segons considera, "ha canviat radicalment" vers el que va conèixer i experimentar quan era petit. L'activista reconeix el progrés en molts aspectes tecnològics, però ha recordat que abans "hi havia espais d'oci que s'han perdut i que continuen fent molta falta".

Un cop ha finalitzat el discurs de Zamora, l'alcalde ha pogut dedicar unes paraules al barri i ha aprofitat l'avinentesa per fer entrega d'una placa commemorativa al pregoner, la qual ha servit per remarcar la seva trajectòria com a multiactivista de la ciutat.

Tot plegat ha servit per arrencar una nova Festa Major que s'allargarà durant aquest cap de setmana i que, com és habitual, comptarà amb diverses activitats populars per a xics i grans.

CONSULTA AQUÍ LA PROGRAMACIÓ DE LA FESTA MAJOR



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.