Sant Cugat celebra la IX Diada Mundial del Pàrkinson amb l'objectiu d'informar i recaptar diners

Societat

Publicat el 17/abr/05 per Victor Llopart

La Plaça d'Octavià ha acollit aquest diumenge la celebració de la novena Diada Mundial del Pàrkinson amb una paradeta informativa a càrrec de la secció local de l'Associació Parkinson Catalunya. L'acte, a més d'informar, ha servit per recaptar diners per pagar les teràpies que s'ofereixen des d'aquesta entitat.

Sensibilitzar sobre aquesta malaltia i animar a fer exercicis als malalts que la pateixen han estat alguns dels objectius de la parada informativa que l'Associació Parkinson Catalunya ha instal·lat aquest diumenge al matí a la plaça d'Octavià. Així ho ha explicat el president de la secció local de l'associació, Andreu Baldi.

Andreu Baldi

L'objectiu és sensibilitzar la gent sobre la malaltia del Parkinson i veure si gent que ho pateix i no gosa sortir de casa vingui amb nosaltres. Aquesta malaltia no té curació però si té un sistema de frenar els seus símptomes

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Baldi ha recordat que la secció local organitza a la nostra ciutat un seguit d'exercicis de fisioteràpia tres dies a la setmana a la Casa de Cultura. Per poder pagar els logopedes, fisioterapeutes o psicòlegs han de recaptar diners, i aquest ha estat un altre dels objectius de la parada informativa d'aquest diumenge.

Andreu Baldi

Tenim la rifa d'un quadre, i es venen pins, quadres i es poden fer donatius. Els diners que es recaptin aniran a pagar les fisioterapeutes, les logopedes o les psicòlegues

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La secció santcugatenca de l'Associació Parkinson Catalunya té previst fer un concert a principis de juny a l'Aula Magna de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels per seguir recaptant diners, i poder pagar, així, els tractaments que necessiten els malalts d'aquesta malaltia sense cura.