Més del 60% dels trens dels FGC pateixen una saturació de viatgers segons la PTP

La Plataforma per a la Promoció del Transport Públic assegura que això va va en detriment del servei

Societat

Publicat el 26/abr/05 per Carme Contreres

6 de cada 10 trens dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya de la línia del Metro del Vallès pateixen saturació a les hores punta i circulen amb més de 80 persones dretes per vagó. Això fa que la qualitat del servei prestat sigui 'baix' o 'molt baix'. Així ho conclou un estudi realitzat per l'Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP).

Prop del 60% dels trens dels Ferrocarrils que entren i surten de la ciutat entre les set i les nou del matí, ofereixen un nivell de qualitat baix o molt baix, ja que circulen amb més de 80 persones dretes per vagó. L'associació per a la Promoció del Transport Públic, la PTP, va realitzar un estudi sobre aquesta problemàtica ja que es preveu un increment de possibles usuaris. Escoltem a José Luis Rodríguez, responsable dels estudis ferroviaris.

Jose Luis Rodriguez

Hi ha estudis que diuen que potser el 8 % del trànsit es podia passar al transport públic. No sembla gaire però amb les condicions actuals podria ocasionar un problema de futur.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La majoria dels trens viatgen amb una ocupació d'entre el 62% i el 100%. Això provoca una situació de saturació i perjudica a la qualitat dels serveis. Així es desprèn de l'anàlisi de les queixes realitzades pels usuaris, que han fet saber quines són les parades amb mes saturació, com la de Gràcia, de la línia del Vallès. La PTP va proposar diverses solucions als FGC així ens ho explica José Luis Rodríguez.

Jose Luis Rodriguez

La demanda de futur es allargar les estacions on puguin entrar tres trens de cinc vagons. Trens que passin cada cinc minuts però això es una obra costosa i de llarg termini.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Per combatre aquesta situació, la companyia de la Generalitat ja ha plantejat plans de millora tot i tenir un marge de maniobra 'escàs'. Entre les diverses mesures, destaquen l'augment de la freqüència dels trajectes o l'increment en el nombre de vagons on ja s'ha demanat sis trens nous que es posaran en marxa desprès de l'estiu.

La PTP anima als usuaris a participar a la recollida de firmes que es realitza a la seva pàgina web www.laptp.org per tal de presentar un manifest a les administracions on es reclami una millora