La tecnologia d'antenes de la santcugatenca Fractus arriba als marcapassos

L'empresa va patentar les llicències el 2005 i ara les empreses tecnològiques del món mèdic les han començat a implementar


Temes relacionats

El Premi Inventor Europeu 2014 reconeix la tasca de l'empresa Fractus ( 2/mai/14)

Fractus S.A., amb seu a Sant Cugat, obté el Premi Nacional de Telecomunicacions (22/mai/10)


  • Comparteix:

La tecnologia desenvolupada per Fractus es podrà incorporar als marcapassos, entre d'altres / Foto: Wikipèdia Commons

La tecnologia desenvolupada per Fractus es podrà incorporar als marcapassos, entre d'altres / Foto: Wikipèdia Commons

L'empresa santcugatenca Fractus fa un pas endavant en l'avenç tecnològic dels dispositius mèdics. La tecnològica, que va inventar les antenes internes en dispositius mòbils, ha fet el salt al món mèdic després d'expandir el seu programa de llicències a dispositius com marcapassos o desfibril·ladors, entre d'altres. Una tecnologia sense fils que Fractus tenia patentada ja en el 2005, però, que fins ara, l'avenç de les empreses tecnològiques no havia permès que s'apliqués en el sector mèdic. Amb això, des de Fractus expliquen a Cugat Mèdia que la implementació de les llicències permetrà agilitzar la feina del personal mèdic i reduir les esperes entre els pacients.

La directora de màrqueting i 'business intelligence' de Fractus, Marta Barba, remarca com els avenços tecnològics permeten avui dia que "les nostres llicències puguin implementar-se en els aparells mèdics i monitorar el seu funcionament" a distància. De fet, poder incorporar antenes a marcapassos permet que els metges puguin analitzar les dades dels aparells que s'introdueixen dins del cos dels pacients.

D'altra banda, Barba ha assenyalat que es focalitzen més "en el mercat nord-americà perquè avança més de pressa en l'àmbit tecnològic", però que des de Fractus estan atents a tots avenços perquè "la connectivitat ara arriba a molts llocs".


Marta Barba

La tecnologia la tenim patentada des de 2005, però fixa't, estem al 2024.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.