L'escola L'Olivera reclama un entorn escolar segur

El centre ja ha patit diversos ensurts amb cotxes implicats


  • Comparteix:

Imatge de la zona / Foto: Cedida

Imatge de la zona / Foto: Cedida

L'escola l'Olivera alerta del problema de seguretat que suposa la mobilitat al seu entorn, que aplega uns 800 alumnes i les seves famílies per la coexistència a la mateixa zona de Volpelleres amb l'escola La Mirada. Des del centre i l'AFA, demanen civisme a les famílies per evitar l'accés de vehicles motoritzats a la zona de vianants. La circulació i estacionament de cotxes ja ha provocat tres o quatre 'ensurts' en els últims mesos, fet pel qual reclamen a l'Ajuntament que reforci la seguretat en aquest entorn.

La directora de l'escola L'Olivera, Roser Lluch, ha explicat Cugat Mèdia que ja fa temps que el centre i les famílies demanen al consistori mesures com recuperar la figura de l'agent de civisme per gestionar la mobilitat o, si no pot ser, comptar amb la presència de la Policia Local per regular el trànsit.

Pilones i tall de trànsit

A més, reclamen la instal·lació de pilones per regular l'accés al carrer vianantitzat, un dels focus de la problemàtica; així com l'adequació d'una zona de càrrega i descàrrega fora d'aquest àmbit per evitar que els vehicles hi accedeixin. Una altra de les propostes és el tall al trànsit de l'avinguda de Can Bellet, ja sigui de manera permanent com durant les entrades i sortides al centre.

El president de l'AFA, Jordi Abel, però, ha explicat que l'Ajuntament ja els ha expressat que aplicar algunes d'aquestes propostes no és viable o pot tenir complicacions. Per això, a l'espera que el consistori pugui posi fil a l'agulla a la seguretat en la mobilitat, des de l'escola i l'AFA de L'Olivera han enviat una carta on demanen a les famílies que es respecti la normativa dels espais vianantitzats i del carril bici, on no es pot accedir en cotxe ni estacionar.

I és que la problemàtica rau, com ha explicat Abel, en què la via principal d'accés a l'escola, tot i estar vianantitzada, absorbeix la circulació de l'accés de dos aparcaments d'edificis de veïns, fet que algunes famílies aprofiten per entrar i estacionar per recollir els infants.

A punt d'un atropellament d'un infant

De fet, fa un parell de setmanes, segons ha explicat la directora i recull la carta enviada a la comunitat educativa, un cotxe que feia marxa enrere pel carril bici gairebé atropella una alumna d'I3 que anava amb el seu patinet. No ha estat l'únic ensurt. També es va registrar un atropellament al pas de vianants.

Des de l'AFA estan platejant la possibilitat d'alguna acció que doni visibilitat a aquesta problemàtica per sensibilitzar les famílies sobre la importància que l'entorn sigui segur per a tota la comunitat educativa.

En paral·lel a aquesta crida, el centre també està treballant amb l'Ajuntament la instauració d'un camí escolar segur.




Jordi Abel

És un carrer amb molt volum d'infants en un tram petit, amb dos aparcaments d'edificis privats i a més hi ha pares i mares que cedeixen accedir i estacionar on no es pot.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.