Els Mossos de Sant Cugat reben 1.000 avisos l'any per la presència de persones que causen inseguretat

Segons dades del cos policial, el 2023 van rebre en total 7.700 requeriments dels ciutadans


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de dos agents de la comissaria dels Mossos de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de dos agents de la comissaria dels Mossos de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Els ciutadans han requerit els Mossos d'Esquadra de Sant Cugat 7.737 vegades aquest 2023. Es tracta d'un 38,28% més que el 2022, quan es va sol·licitar al cos en 5.595 ocasions. El requeriment més habitual és per la presència d'alguna persona que causa inseguretat, en el 13% dels casos (1.006 avisos), seguit de furts, el 6,9% (536 avisos), i el robatori amb força a domicilis, el 6,6% (508 avisos). Les alarmes per robatori a habitatges representen el 6,4% (494 avisos), el vehicle avariat el 5,5% (428 avisos) i discussions verbals el 5,2% (401).




De fet; com ha destacat el cap de la comissaria dels Mossos d'Esquadra, Manel Rodríguez; es tracta d'un augment significatiu de requeriments, tot i que els fets delictius no s'han incrementat a la ciutat en la mateixa proporció. En concret, durant el 2023 s'han denunciat a Sant Cugat 5.394 infraccions penals, un 3,9% més que l'any anterior. Això suposa una ràtio de 56,30 denúncies per cada mil habitants, lluny de la mitjana catalana.

A Sant Cugat, la gran majoria de la criminalitat està vinculada a delictes patrimonials. Aquests suposen el 88% dels casos, amb 4.747 denúncies durant el 2023. Els més habituals són els furts i les estafes, tot i que els Mossos tenen el focus posat en els robatoris amb força a domicilis, els robatoris a interior de vehicles i els robatoris amb violència a l'espai públic.

Dades de les denúncies de delictes contra el patrimoni

Dades de les denúncies de delictes contra el patrimoni / Foto: Cugat Mèdia


En canvi, els delictes contra les persones són residuals al municipi i representen el 7,7% de les denúncies presentades amb 416 casos.

Dades de delictes contra les persones

Dades de delictes contra les persones / Foto: Cugat Mèdia


L'altre 4,3% restant implica altres delictes com aquells contra la salut pública o el medi ambient, un "bon indicador" segons el cap de la comissaria.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.