Llum verda a l'operació urbanística amb un privat per a la construcció del nou pavelló de bàsquet de la Guinardera

El ple aprova l'intercanvi d'un solar públic de la Via Augusta amb el de l'avinguda d'Europa on es farà l'equipament esportiu


Temes relacionats

L'Ajuntament confirma que el pavelló projectat a Can Roquetes es farà a la Guinardera (15/gen/24)

El nou pavelló esportiu de Sant Cugat es construirà finalment a la Guinardera ( 7/oct/23)


  • Comparteix:

Imatge dels terrenys on es construirà el pavelló / Foto: Google Street

Imatge dels terrenys on es construirà el pavelló / Foto: Google Street

Els tràmits urbanístics per fer realitat un nou pavelló a la Guinardera van avançant. El ple municipal ha aprovat aquest dilluns de manera inicial la modificació puntual del Pla General Metropolità que ha de permetre fer al solar que hi ha a l'avinguda d'Europa amb l'avinguda de la Guinardera un pavelló amb tres pistes de bàsquet i un aparcament. L'operació urbanística preveu una permuta amb el propietari privat d'aquest solar, on es construirà el pavelló, per un altre a la Via Augusta de titularitat municipal, on podrà fer oficines. Pel que fa a l'espai de l'avinguda de les Roquetes on inicialment estava previst aquest nou equipament, queda per a un ús 'sociocultural', tot i que l'equip de govern encara no ha concretat què tenen previst construir-hi. La modificació ha quedat aprovada amb el suport del govern i del PP, mentre que En Comú Podem, Vox, la CUP i el PSC s'han abstingut.

ESCOLTA-HO


Guinardera, centralitat esportiva

Amb el vistiplau d'aquest dilluns al ple municipal, la Guinardera comença a caminar per convertir-se en una centralitat esportiva. Amb el camp de rugbi 1 i 2, les pistes d'atletisme i el pavelló que ocupa el Futbol Sala Sant Cugat i l'Escola de Patinatge Artístic ja consolidats; caldrà sumar-hi el nou pavelló de la rítmica dins d'aquest centre esportiu i el nou Pav 3 plus, entre l'avinguda d'Europa i l'avinguda de la Guinardera.

El pavelló de la rítmica està previst que pugui entrar en funcionament a finals de 2025. Pel que fa al Pav 3 plus, les obres s'iniciaran en aquest mandat, segons va explicar l'alcalde, Josep Maria Vallès, a la gala dels Premis Esport en Marxa.

Intercanvi de terrenys aprovat

El terreny on s'ha de construir el nou Pav 3 plus, de 2.000 metres quadrades entre l'avinguda de la Guinardera i l'avinguda d'Europa, és un sòl privat que, amb aquesta modificació de planejament, passa a titularitat pública després de l'intercanvi fet per l'Ajuntament amb un particular. Així, aquest particular serà propietari a canvi d'un terreny fins ara públic situat a la Via Augusta amb l'avinguda d'Europa que destinarà a oficines per a un terciari.

El pavelló de Can Roquetes, amb nou ús

Així, el pavelló, que originàriament anava a l'avinguda de les Roquetes, es construirà com va avançar Cugat Mèdia a zona de la Guinardera. Això permetrà destinar el solar de Can Roquetes a un altre ús, que l'Ajuntament preveu 'sociocultural', sense més detalls.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.