L'Ajuntament confirma que el pavelló projectat a Can Roquetes es farà a la Guinardera

La idea del govern és crear una centralitat esportiva en aquesta zona, que inclourà el pavelló de la rítmica, que estarà construït el desembre de 2025


  • Comparteix:

Render de l'avantprojecte del pavelló que estava previst fer a Can Magí (Roquetes) / Foto: Ajuntament

Render de l'avantprojecte del pavelló que estava previst fer a Can Magí (Roquetes) / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha anunciat que el pavelló projectat fa anys a la zona de Can Roquetes, entre la plaça de l'Oli i la rotonda de Can Solà, es construirà finalment a La Guinardera, tal com va avançar Cugat Mèdia l'octubre passat. Ho ha dit el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, durant l'atenció a la premsa del govern d'aquest dilluns. El govern té la intenció de crear una 'centralitat esportiva' en aquesta zona de la ciutat, que inclouria els equipaments actuals -camps de rugbi, pista d'atletisme, pavelló de futbol sala i els camps d'hoquei herba i futbol del Junior- més els dos pavellons, el que anava a Can Roquetes i el de la gimnàstica rítmica. Respecte a aquest últim, el govern ha avançat que tenen previst tenir-lo acabat el desembre de 2025.

Durant el mandat passat, l'Ajuntament va encarregar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) la redacció del projecte d'aquest pavelló poliesportiu. Mireia Ingla va explicar a Cugat Mèdia durant el programa 'Línia Directa' que seria un espai d'unes característiques similars a les del PAV 3 de la Rambla del Celler, i mesos més tard es va detallar que l'equipament podria acollir una pista longitudinal per als esports de sala i tres pistes transversals per a la pràctica de bàsquet, voleibol, minihandbol i minifutbol sala.

Complex d'hoquei herba de primer nivell

Àngel Pedrós també ha explicat que en aquesta nova centralitat esportiva s'hi podria afegir l'ampliació de les instal·lacions del Junior -en terrenys municipals-, que han demanat a l'Ajuntament la requalificació per poder-hi construir dos camps d'hoquei herba -un de gran reglamentari per acollir competicions internacionals-, un de petit, un pavelló, un gimnàs, uns vestidors i un edifici amb sales de formació. En aquest cas, però, el regidor no ho ha donat per fet, ha explicat que li han demanat al Junior que facin un 'masterplan' que contempli els criteris paisatgístics del projecte -afectaria la masia de Can Castanyer- i els criteris ambientals pel que fa a la mobilitat i el consum d'aigua. Aquest projecte compta amb el suport de la Secretaria General de l'Esport de la Generalitat i la Federació Catalana d'Hoquei Herba.

Pedrós ha afegit que l'objectiu del govern actual és que aquesta futura "centralitat esportiva" de la Guinardera tingui una "ànima" comuna. "La idea és que hi hagi algun espai central que doni sentit a tot, que pugui entendre's com una centralitat única i no només bolets individuals".




Àngel Pedrós

Aquest Pavelló es farà en una nova centralitat de la Guinardera, junt amb el que ja hi ha i el pavelló de la rítmica. S'ha fet un intercanvi de sostre amb uns terrenys prop del Centre Comercial.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.