L'Encabronada cremarà Sant Cugat el 26, 27 i 28 d'abril

Enguany se suspèn l'encesa del Boc sota el Pont de Can Vernet per la sequera


El Boc de Can Vernet a l'Encabronada del 2023/ Font: Cugat Mèdia

El Boc de Can Vernet a l'Encabronada del 2023/ Font: Cugat Mèdia

Més d'una vintena d'activitats protagonitzaran l'edició d'enguany de l'Encabronada que es farà els dies 26, 27 i 28 d'abril. Espectacles de foc, concerts de música o activitats familiars són només algunes de les propostes a gaudir durant aquell cap de setmana. La festa, organitzada pels Diables de Sant Cugat i l'Ajuntament, repeteix un cop més els espais de la plaça d'Octavià, la plaça de l'U d'Octubre i la Rambla del Celler. Enguany se suspèn l'encesa del Boc sota el pont per la sequera i el risc d'incendi. L'entitat ha confirmat la reducció pressupostària, tal com va avançar l'Ajuntament.

La novena edició de l'Encabronada inclourà també l'emblemàtic Bany de Foc, les actuacions d'altres entitats santcugatenques així com l'actuació musical del grup local Koré. Com cada any, hi haurà un espai gastronòmic amb foodtrucks i la fira d'artesans a la Rambla del Celler.

Tanmateix, sí que queda suspesa la tradicional encesa del Boc sota el Pont de Can Vernet, pel risc d'incendi que això comporta i pel context de sequera. Ara per ara, aquesta seria l'única afectació a causa de la situació climàtica actual, tot i que això podria variar de cara a les dates marcades.


Tot i el desplegament, la festa tampoc no s'escapa de les conseqüències del dèficit econòmic de l'Ajuntament que implicaran una reducció del pressupost d'un 50% aproximadament, segons ha explicat l'entitat a Cugat Mèdia. No obstant això, des de Diables reconeixen i agraeixen a l'Ajuntament que hagi fet un "esforç extra" per poder celebrar l'Encabronada en les condicions més òptimes.

A més, comptarà amb la participació de més de 10 colles de Diables convidades. Aquesta és una de les tres dates claus al calendari dels Diables de Sant Cugat, juntament amb la Festa Major i la Festa de Tardor.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR