Atropellats dos alumnes i la mare quan es dirigien a l'escola Gerbert d'Orlhac

El fill i la mare han estat traslladats a l'hospital en estat menys greu, mentre la Policia Local busca el conductor, que s'ha fugat


Façana de l'escola Gerbert d'Orlhac / Foto: Google Maps

Façana de l'escola Gerbert d'Orlhac / Foto: Google Maps

Un cotxe ha atropellat a una família que creuava un pas de vianants del carrer Josep Carner quan es dirigien cap a l'escola Gerbert d'Orlhac poc abans de les 9 h. Es tracta d'una mare amb els seus dos fills de 2n de primària, tot i que els més afectats són la mare i el nen, ja que la nena està bé i ha pogut anar a l'escola. Segons ha explicat la Policia Local a Cugat Mèdia, els dos atropellats han estat traslladats a l'hospital en ambulància. Segons el SEM, els dos es troben en estat menys greu, i des de l'AFI de l'escola expliquen que el cotxe ha passat per sobre la cama del nen. La Policia Local està buscant el conductor del vehicle, que ha fugit del lloc dels fets.

Queixes de l'AFI

Tot i que no és habitual que passin coses com les que han passat aquest dijous al voltant del Gerbert d'Orlhac, la presidenta de l'AFI, Esther Nieto, recorda que aquell pas de vianants del carrer Josep Carner és perillós "ja que per un costat els cotxes pugen i per l'altra baixen i poden girar cap als dos costats, i acostumen a anar bastant ràpid". De fet, aquest pas de vianants forma part del camí escolar per arribar fins al Gerbert, i les famílies es queixen que en tota la zona no hi ha ressalts o coixins berlinesos per obligar els cotxes a reduir la velocitat, "com tenen altres escoles menys la nostra".

Nieto, però, es queixa que, en general, la zona de Coll Favà on està ubicada l'escola la majoria de vehicles circulen a molta velocitat perquè és una via d'accés a l'autopista AP-7. "Hi ha molts cotxes que fan tard, i quan comencen a passar els infants s'han d'esperar, alguns es posen nerviosos i intenten anar tirant. No han passat més coses perquè els pares mirem i pare", admet Nieto.

Sense agent de la Policia Local

Per aquest motiu les famílies reclamen que torni l'agent de la Policia Local que regulava el trànsit a les entrades i sortides de l'escola. Segons explica l'AFI, des que va començar el curs al setembre ja no ha tornat cap policia, "ens diuen que és perquè falten agents", explica Nieto.

Nou carril bici perillós

La presidenta de l'AFI, Esther Nieto, també es queixa que han tingut alguns ensurts amb alumnes que arriben a l'escola amb bicicleta per culpa del nou carril bici de Coll Favà: "Han posat un carril bici nou que està entre la vorera i un carril d'aparcament, i quan els cotxes surten dels aparcaments, no veuen qui hi circula amb bicicleta. Agraïm molt el carril bici, però tal com l'han fet és molt perillós".

Esther Nieto

És una cantonada molt dolenta ja que per un costat els cotxes pugen i per l'altra baixen i poden girar cap als dos costats, i acostumen a anar bastant ràpid, la veritat.

Esther Nieto

La nostra escola està en un carrer que porta fins a l'autopista i allà els cotxes van molt ràpid, i el policia era necessari. Hi ha molts cotxes que fan tard, i quan comencen a passar els infants s'han d'esperar, alguns es posen nerviosos i intenten anar tirant. No han passat més coses perquè els pares mirem i parem.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR