Sant Cugat commemora el Dia d'Europa recordant la 'unitat i solidaritat' entre els pobles

Josep Maria Vallès fa gala de la diversitat i riquesa cultural de la ciutat


L'acte institucional del Dia d'Europa s'ha fet al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament

L'acte institucional del Dia d'Europa s'ha fet al Claustre del Monestir / Foto: Ajuntament

El Claustre del Monestir de Sant Cugat ha recuperat la commemoració del Dia d'Europa, aquest dijous 9 de maig, amb la presència de santcugatencs procedents de països de la Unió Europea. L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha ressaltat 'la unitat i solidaritat entre els pobles europeus' i ha fet gala que la ciutat és un exemple de 'diversitat i riquesa cultural que caracteritzen la nostra unió'.

Vallès ha subratllat que la població procedent de la Unió Europea a Sant Cugat, que representa més del 6% de la demografia, enriqueix la societat i recorda la importància de la convivència i el respecte mutu. "Mirem cap al futur amb optimisme i determinació", ha conclòs.

Alumnes d'ESO i Batxillerat de l'Institut Joaquima Pla i Farreras, que exerceixen d'ambaixadors del Parlament Europeu, han lloat els beneficis de pertànyer a la Unió Europea. La lliure circulació, el finançament per a projectes estudiantils o el programa Erasmus són alguns dels exemples que han exposat.

L'acte ha finalitzat amb la interpretació de l'"Himne de l'Alegria" per part de Biel Ruiz, Guiu Roca i Francesc Pascual amb el trio de violoncel, clarinet i piano.

El Dia d'Europa se celebra cada 9 de maig, en commemoració de la Declaració Schuman ara fa 74 anys. Aquesta va representar el primer pas per a la formació de la Unió Europea.

Josep Maria Vallès

europeus. Sant Cugat és un exemple de diversitat i riquesa cultural que caracteritzen la nostra unió. Som una petita ciutat amb un gran poble a dins. La presència de residents originaris de tots els racons d'Europa, que representeu més del 6% de la població, enriqueix la nostra societat i ens recorda la importancia de la convivència i el respecte mutu.


TAMBÉ ET POT INTERESSAR