La Causa abandona l'ocupació de l'antic local social dels Castellers

Les dues entitats han fet un comunicat conjunt per evidenciar la bona relació entre elles


Temes relacionats

La Causa justifica l'ocupació com una 'eina de pressió institucional' ( 3/mai/24)

Ocupen l'antic local social dels Castellers per obrir el nou casal de joves La Causa ( 1/mai/24)


  • Comparteix:

El Casal La Causa va entrar a l'espai l'1 de maig / Cugat Mèdia

El Casal La Causa va entrar a l'espai l'1 de maig / Cugat Mèdia

L'ocupació de l'antic local social de Gausacs per part del Casal La Causa ha finalitzat aquest dilluns, segons el comunicat conjunt que han fet les dues entitats. Els membres del casal han abandonanat el recinte, usat pels Castellers com a magatzem, posant punt final a una ocupació que ha durat gairebé dues setmanes. La marxa de La Causa arriba després de conversar amb la colla castellera i d'una denúncia per part de l'Ajuntament, propietari de l'espai. En el comunicat, els col·lectius exposen 'la manca d'espais en condicions' i deixen clar que entre ells no hi ha hagut cap conflicte. De fet, La Causa ha marxat del local després d'una estada de 13 dies 'per afavorir aquesta bona relació'. Al text, La Causa no concreta quin serà el futur immediat del col·lectiu.

Sí diuen que per a una ciutat "plena de vida" cal prioritzar i fomentar les polítiques de suport a les entitats. Des de Gausacs, han expressat que la seva voluntat ha estat sempre la d'obrir els seus espais a la ciutat però que l'estat de l'antic local social, amb humitat i filtracions, "han impossibilitat la seva reobertura al poble".

Com va ser l'ocupació

Un grup de persones ocupaven el passat 1 de maig l'antic local social dels Castellers, a la rambla de Can Mora, per obrir un nou casal de joves. El col·lectiu es presenta com un espai "autogestionat, anticapitalista, feminista, assembleari i antifeixista" que aterra a la ciutat per ser "un niu per a totes les entitats" per la manca d'espais existent, asseguren. L'entitat reivindicar un projecte per fer "trobades de joves que puguin venir i passar la tarda", a més d'oferir "espais de reunions, d'estudi, de xerrades" també per altres entitats i col·lectius.

L'antic local social dels Castellers

El local ocupat, a la rambla de Can Mora, és l'antiga seu social dels Gausacs, que el 2018 van passar per un seguit de problemes amb filtracions i falta de sortida d'emergència. A causa d'això, finalment, van marxar i des de llavors el local, propietat de l'Ajuntament ha estat buit, tot i que els Castellers van explicar a Cugat Mèdia que continuen utilitzant l'espai com a magatzem. Així mateix, la colla va sol·licitar a La Causa el replantejament de l'ocupació poc després de l'entrada, però els ocupants van dir que hi mantindrien l'activitat.

La denúncia de l'Ajuntament

24 hores després de l'entrada dels joves a les instal·lacions, l'administració local presentava denúncia a la Policia Local davant la negativa de l'entitat a marxar. El cos de seguretat local remetia la denúncia als Mossos per a la seva tramitació als jutjats de Rubí. La denúncia arribava després que l'alcalde, Josep Maria Vallès, es reunís el mateix dia de l'ocupació -sense èxit- amb els ocupants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.