L'Ajuntament engega una campanya informativa per minimitzar els efectes de el calor

El regidor de Sanitat ha destacat que es tracta d'una campanya activa que mirarà de detectar les persones que tenen més risc de patir els efectes nocius de el calor

Societat

Publicat el 4/jul/05 per Ester Castanyer

Evitar sortir al carrer a les hores de més calor, beure aigua abundant, utilitzar barret i roba lleugera o obrir les finestres durant la nit són alguns dels consells que difondrà durant els propers dies l'Ajuntament per tal de minimitzar els efectes d'una possible onada de calor. Aquestes mesures, que responen al pla d'actuació elaborat la Generalitat, es faran arribar a la població per mitjà d'uns díptics informatius i, a banda, també es farà una tasca de detecció de les persones amb més risc.

Davant la possibilitat que les temperatures arribin aquest estiu a ser molt altes, la Direcció general de Salut Pública de la Generalitat i el Servei Català de la Salut han engegat un Pla d'Actuació per Prevenir els Efectes de l'onada de calor (POCS).

Des de l'Ajuntament de la nostra ciutat també s'han sumat a aquesta iniciativa i per això s'ha elaborat una campanya informativa que vol sensibilitzar la població sobre els riscos de el calor i sobre els consells que cal tenir en compte per prevenir-ne els efectes més nocius. Així ho ha explicat el regidor de Sanitat i Serveis Socials, Enric Tomàs.

Enric Tomàs

Es tracta de fer sensibilització perquè la gent sàpiga que les onades de calor no són una cosa que puguem ignorar, sobretot en el cas dels col·lectius més sensibles. Es tracta que la gent sàpiga què cal fer i estiguin previnguts.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit, alguns dels consells són cercar les zones d'ombra, evitar sortir al carrer durant les hores de més calor, dur barrets i roba lleugera, limitar l'activitat física intensa i evitar els trajectes llargs amb cotxe durant les hores de més sol. També es recomana beure aigua i sucs de fruita, prendre dutxes fresques, evitar els menjars molt calents i les begudes alcohòliques, i dins de casa, tancar les persianes quan toqui el sol, obrir les finestres durant la nit i refrescar l'ambient amb ventiladors o aparells d'aire condicionat, entre d'altres.

A banda d'aquests consells però, que es distribuiran entre la població per mitjà d'uns díptics informatius, el regidor també ha volgut destacar que la campanya inclou també una tasca de recerca activa que, conjuntament amb les farmàcies i, sobretot amb els centre d'atenció primària, permeti detectar aquelles persones que tenen més risc de patir els efectes nocius de la calor.

Enric Tomàs

Els que estan més implicats acaben snet els CAPs perquè són els que tenen una atenció més directa amb les persones més sensibles. És una campanya activa, s'intenta fer una recerca de les persones amb més risc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que els col·lectiu que tenen més risc davant les altes temperatures són principalment les persones grans, els nadons o les persones afectades per alguna malaltia crònica.