La FAV es felicita pel diagnòstic de mancances que conté el pla sanitari del Vallès Occidental

Des d'aquest col·lectiu denuncien però la manca de concreció del calendari

Societat

Publicat el 21/jul/05 per Josep Gimeno

La Federació d'Associació de Veïns de Sant Cugat (FAV) s'ha felicitat perquè el pla sanitari del Vallès Occidental detecta les mancances sanitàries de la comarca. No obstant això, la FAV lamenta que el calendari presentat per la consellera de Salut, Marina Geli, no concreti quan s'aplicaran les millores al sistema sanitari de la zona com la construcció d'un hospital de referència o del tercer CAP a Sant Cugat, entre d'altres.

La Federació d'Associació de Veïns de Sant Cugat es mostra satisfeta per la inclusió, en el pla sanitari del Vallès Occidental, de la construcció d'un hospital de referència, el tercer CAP a Sant Cugat, la millora del CAP de la Mina o el reforç de les especialitats.

La FAV s'ha mostrat prudent perquè, segons el seu secretari, Josep Maria Àngel, el pla no especifica amb precisió quan es tiraran endavant les millores planificades. Àngel ha reconegut però, que la planificació presentada pel govern català diagnostica les mancances de la comarca de forma correcta.

Josep Maria Àngel

És molt important que un document reculli les mancances sanitàries de la comarca i que la consellera es comprometi a corregir-les

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El secretari de la FAV Sant Cugat ha assenyalat també que estaran a l'expectativa de veure com es desenvolupa tot aquest projecte, que al conjunt de la comarca suposarà una inversió de 242 milions d'euros en els propers 10 anys. En aquest sentit, Josep Maria Àngel espera que els pressupostos de la Generalitat dels propers anys recullin les quantitats econòmiques promeses.

Josep Maria Àngel

Esperem que es concretin les millores en els pressupostos de la Generalitat dels propers anys

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Federació d'Associacions de Veïns de la ciutat espera que se solucionin problemes com la insuficient dotació de mitjans humans i materials dels centres d'assistència primària del municipi i que ells mateixos van denunciar a finals de març en una carta enviada al Síndic de Greuges. Com a conseqüència d'aquest escrit, que feia especial èmfasi en les 'excessives' llistes d'espera que hi ha per algunes especialitats, el síndic de Greuges va demanar un informe al departament de Salut amb l'objectiu d'estudiar i mirar de resoldre aquest problema.