Mossèn Toni deixa La Floresta i torna a Mallorca després de 30 anys

Societat

Publicat el 25/jul/05 per Mariona Surribas

Després de 30 anys com a capellà de la parròquia de la Mare de Déu de Montserrat de La Floresta, mossèn Toni s'ha acomiadat aquest cap de setmana dels florestans en un acte emotiu que ha aplegat centenars de persones. Mossèn Toni marxarà la setmana vinent a la diòcesi de Mallorca, la seva terra natal, i ha explicat que se'n va amb un fort sentiment d'estima cap a tots els florestans.

Mossèn Toni no s'esperava l'acte d'homenatge i reconeixement que ha aplegat aquest dissabte centenars de persones a l'església de la Mare de Déu de Montserrat de La Floresta. Així ho ha explicat després d'aquest acte, que ha servit per acomiadar-lo abans que marxi cap a la diòcesi de Mallorca.

El capellà, que durant 30 anys ha viscut a La Floresta, assegura que la seva decisió es deu a la reordenació de les diòcesis de la província de Barcelona, que ha suposat que se li assignés una parròquia de Terrassa. En aquest sentit, ha explicat que, ja que el traslladaven, prefereix tornar a la seva terra.

D'altra banda, mossèn Toni s'ha mostrat agraït i emocionat per l'acte homenatge que va sorgir, diu, de manera espontània i sense que ell en tingués coneixement.

Mossèn Toni

L'acte va ser molt emotiu, vaig plorar i tot. La veritat és que no m'esperava res d'això. Són molts anys a la Floresta i a la zona i me'n vaig amb una gran estima cap a aquest lloc i la seva gent.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte ha tingut lloc aquest passat dissabte, a la sortida de la missa, on també l'esperava el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, qui en nom de l'Ajuntament li va entregar una litografia del Monestir de Sant Cugat i un llibre amb imatges de la zona.