El servei de Paisatge i Verd Urbà aplica mesures per reduir l'impacte de la sequera a la zones verdes

Societat

Publicat el 22/ago/05 per Josep Gimeno

El servei de Paisatge i Verd Urbà aplica aquest estiu mesures per reduir l'impacte de la sequera a la zones verdes de la ciutat. Segons un decret aprovat per la Generalitat, els ajuntaments tenen autonomia per decidir quines accions emprenen per paliar els efectes de la manca d'aigua a Catalunya.

L'Ajuntament està aplicant aquest estiu les mesures del decret contra la sequera aprovat per la Generalitat de Catalunya. El decret també concedeix als consistoris autonomia per decidir quines accions emprenen per paliar les conseqüències de la manca d'aigua a Catalunya. Per exemple, el servei de Paisatge i Verd Urbà ha reduït i ha eliminat el reg en diverses zones verdes de la ciutat segons la resistència a la sequera de les espècies vegetals.

El cap del servei de Paisatge i Verd Urbà, Jordi Torrijos, explica que hi ha jardins públics més secs que altres a Sant Cugat, perquè l'Ajuntament prioritza el reg en aquelles zones on cal més aigua perquè les espècies vegetals visquin.

Jordi Torrijos

Hi ha jardins més secs a Sant Cugat, perquè són espais que no necessiten que es reguin tan sovint com la resta


Jordi Torrijos ha recordat que les mesures per reduir els efectes negatius de la sequera també s'han d'aplicar a l'àmbit privat. Segons Torrijos, la població ha de ser conscient que la situació és crítica i ha de seguir els consells que facilita l'administració per estalviar aigua.

Jordi Torrijos

Tothom ha de ser conscient de l'actual situació de sequera que pateix el país i actuar, per tant, en conseqüència


El servei de Paisatge i Verd Urbà recomana que es reutilitzi l'aigua tantes vegades com sigui possible per minimitzar l'impacte de la sequera.