Oriol Bohigas reivindica el paper dels ateneus en la inauguració del curs de l'Ateneu de Sant Cugat

El president de l'Ateneu Barcelonès fa una crida a aquesta entitat perquè s'adapti a les necessitats actuals de la societat

Societat

Publicat el 14/set/05 per Josep Gimeno

El president de l'Ateneu Barcelonès, Oriol Bohigas, ha reivindicat el paper 'indispensable' dels ateneus en l'autoformació personal i col·lectiva. En la inauguració del curs de l'Ateneu de Sant Cugat, l'arquitecte ha apostat per una modernització dels mitjans i els continguts dels centres per afrontar els reptes del segle XXI.

Oriol Bohigas ha destacat el rol que assumeixen els ateneus en la formació individual i col·lectiva de la societat. Segons l'arquitecte barceloní, els ateneus són els darrers reductes perquè l'opinió de la societat civil evolucioni al marge de les estructures de poder.

Per aquest motiu, el president de l'Ateneu Barcelonès afirma que els dos ateneus comparteixen una funció, malgrat les diferències.

Oriol Bohigas

Tot i les diferències dels dos ateneus, les entitats comparteixen el fet de ser reductes de formació allunyats del poder.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Bohigas considera també que els ateneus han de continuar sent centres de formació com ho van ser en els segles XIX i XX, tot i que per fer-ho s'han d'adequar a les necessitats actuals. Segons el president de l'entitat, els centres han de diversificar les seves ofertes tenint en compte les noves necessitats de la població.

Oriol Bohigas

Cal actualitzar les ofertes dels ateneus per adequar-les al segle XXI.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Oriol Bohigas ha visitat les instal·lacions de l'Ateneu Santcugatenc acompanyat dels responsables de l'entitat local.