El Dtor. Estivill captiva els socis de 'Club 60' de Caixa de Terrassa amb els seus consells per dormir bé

Prop de 500 persones han omplert la platea del Teatre Auditori per sentir les recomanacions de l'especialista

Societat

Publicat el 4/oct/05 per Ester Castanyer

Desconnectar un parell d'hores abans d'anar a dormir, fer alguna activitat relaxant i mantenir uns horaris regulars són algunes de les normes bàsiques que recomana el doctor Estivill per poder dormir bé. Així ho ha explicat durant la conferència que ha ofert aquest dimarts al Teatre Auditori dins el cicle de xerrades que organitza el 'Club 60' de Caixa Terrassa i que ha estat seguida amb gran atenció per unes 500 persones.

Sota el títol 'dormir bé per viure millor', el doctor Eduard Estivill ha remarcat la importància de les hores de son i de poder dormir bé per descansar i estar en bones condicions físiques i mentals durant el dia. I és que, tal i com ha recordat aquest metge especialista en els trastorns del son, les persones dormim una tercera part de la nostra vida i, per tant, és important que dediquem a aquesta acció l'atenció necessària.

En aquest sentit, Estivill ha explicat diferents malalties i trastorns que poden dificultar el descans, i que van des de l'insomni per angoixa fins a malalties com l'ansietat o la depressió, les amnees provocades per una mala respiració i pels roncs o les pròpies tensions de la vida diària que, en alguna ocasió, impedeixen descansar correctament. Davant d'aquestes situacions, el doctor ha apuntat la necessitat de consultar el metge de capçalera, o en cas que sigui convenient un especialista, però ha apuntat també unes mesures bàsiques que cal seguir sempre per garantir un son correcte.

Dtor. Eduard Estivill

Cal mantenir uns horaris força regulars. També és bo que abans d'anar a dormir tinguem un període d'un parell d'hores de desconnexió i que fem alguna activitat de desconnexió del que hem fet durant el dia.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Famós sobretot pel seu mètode per fer dormir els nadons, Estivill ha comptat en aquesta ocasió amb un públic ben diferent però molt entusiasta, que ha seguit amb atenció les explicacions d'aquest especialista i ha aprofitat també per plantejar les seves preguntes i dubtes. El mateix doctor Estivill ha fet una valoració molt positiva de la xerrada ja que conferències com aquesta, ha dit, serveixen per donar a conèixer unes pautes necessàries per aprendre a dormir bé.

Doctor Eduard Estivill

Aquest tipus de conferències són molt bon des del punt de vista de divulgació ja que ens permeten donar uns coneixement sobre les normes del son que aconseguim que la gent obtingui uns coneixement necessaris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La conferència d'Eduard Estivill ha servit per inaugurar la nova temporada d'activitats del 'Club 60' de Caixa Terrassa, una temporada que comptarà amb propostes tan diverses com cursos sobre intel·ligència emocional, el tractament de l'actualitat i les notícies o el reciclatge, tallers de manualitats, ball o pintura o un cicle de sarsuela, entre d'altres.