La previsió meteorològica no impedeix l'Aplec de la Salut però en fa baixar la participació

La principa novetat d'aquest any ha estat una fira d'entitats de Valldoreix

Societat

Publicat el 12/oct/05 per Ester Castanyer

L'amenaça de pluja no ha aconseguit deslluir l'Aplec de la Salut d'enguany, tot i que si que ha reduït força l'assistència de gent. Una de les principals atraccions d'aquesta edició ha estat la presència d'una quinzena d'entitats de Valldoreix, que han muntat les seves parades davant de l'ermita amb l'objectiu de donar-se a conèixer i explicar les seves activitats.

Un any més, l'ermita de la Salut de Valldoreix ha estat l'escenari del tradicional aplec, que se celebra des de fa temps el dia 12 d'octubre. Aquest any però, la participació no ha estat tant alta com en anteriors edicions, ja que l'amenaça de pluja -que finalment no s'ha concretat durant el matí- ha fet que moltes persones no s'animessin a pujar.

Tot i això, des de l'EMD han fet una valoració positiva de la jornada, i especialment de la primera trobada d'entitats i associacions de Valldoreix, que ha permès que una quinzena de col·lectius muntessin la seva parada i es donessin a conèixer aprofitant el marc incomparable de l'ermita. Així ho ha destacat la presidenta de l'Entitat, Montserrat Turu.

Montserrat Turu

Ja s'anunciava que podria haver-hi problemes amb el temps i ho hem notat, però enguany aquest aplec ha tingut un interès especial per la quantitat d'entitats que han vingut a posar la seva parada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde, Lluís Recoder, que no ha volgut faltar a l'aplec. Tot i reconèixer que aquest any el temps no acompanyava, l'alcalde ha recordat que aquesta és una cita tradicional al municipi i s'ha felicitat de la nova fira d'entitats que s'ha incorporat aquest any,

Lluís Recoder

La previsió del temps no ha acompanyat perquè la gent quan fa els seus plans ja no s'anima, però aquest any hi ha hagut la novetat d'una fira d'entitats de Valldoreix que feia goig perquè a Valldoreix hi ha un teixit associatiu important.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



També les persones que, malgrat la previsió meteorològica, s'han animat a pujar fins a l'ermita, han fet un balanç positiu de l'Aplec de la Salut d'aquest any. I és que els núvols no han aconseguit deslluir ni la missa, ni els jocs infantils ni el concurs de paelles, que per primera vegada organitzava l'EMD. Escoltem algunes de les valoracions.

Participants a l'Aplec de la Salut

Ens hem assabentat que feien l'Aplec i ens està agradant molt. Està molt ben muntat. Hi ha força gent i quantes més parades, més s'anima la cosa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Aplec de la Salut ha comptat també amb la participació de la Coral Harmonia i de la cobla Principal de Terrassa.

No hi ha faltat tampoc els diferents cossos de seguretat i emergències, com Creu Roja i l'ADF de Valldoreix, que han vetllat pel correcte desenvolupament de la jornada i s'han preocupat que, d'una manera o altra, tothom pogués accedir fins a l'ermita ja que les pluges dels darrers dies dificultaven una mica el darrer tram del camí, especialment per als vehicles.