L'Associació de Propietaris de Sant Cugat lliura avui els premis d'Arquitectura

Societat

Publicat el 11/nov/05 per Mar Castro

El restaurant Can Cabassa Castaño acull aquesta nit l'acte de lliurament del IV Premi d'Arquitectura. L'objectiu d'aquest guardó, que organitza l'Associació de Propietaris de Sant Cugat, és reconèixer de forma simbòlica i honorífica la qualitat constructiva del municipi i incentivar així una arquitectura de qualitat.

Un total de 19 projectes opten aquest divendres a la nit al IV Premi d'Arquitectura de Sant Cugat que organitza l'Associació de Propietaris de la ciutat amb la col·laboració de l'Ajuntament i l'esponsorització de l'empresa Autocugat.

El guardó reconeix de manera simbòlica i honorífica la qualitat dels projectes i incentiva una arquitectura de qualitat. Ho explica el president de l'Associació de Propietaris de Sant Cugat, Josep Maria Ros.

Josep Maria Ros

Aquest premi consisteix només en una placa commemorativa i es fa amb la idea d'incentivar al màxim la qualitat de la construcció que es fa a Sant Cugat


El jurat del premi està format enguany pel director de l'Escola d'Arquitectura de Sant Cugat, l'alcalde de Sant Cugat, el president del Col·legi d'Arquitectes de Barcelona, un arquitecte de la ciutat, i també per 4 o 5 arquitectes de l'Associació de Propietaris, així com pel mateix president de l'entitat, Josep Maria Ros. Segons ha explicat ell mateix, el jurat no té uns criteris prefixats a l'hora d'avaluar les obres però si que és necessari fer-ne un estudi molt acurat.

Josep Maria Ros

No tenim criteris prefixats però ens fixem en l'estètica exterior, la gamma de colors de la finca i en la distribució interior bàsicament.


Josep Maria Ros també ha explicat que es tracta d'obres finalitzades abans del 31 de desembre de 2003, de les quals se'n han seleccionat inicialment 32, i n'han quedat 19 finalistes.