L'Ajuntament utilitzarà l'aigua dels pous i del subsòl per regar les zones verdes

L'objectiu és estalviar un 10% de l'aigua que s'utilitza als parcs i jardins municipals

Societat

Publicat el 8/des/05 per Miquel Herrada

L'Ajuntament aprofitarà l'aigua del subsòl i dels antics pous en desús per regar les zones verdes de la ciutat. Així ho ha anunciat el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, que ha explicat que l'objectiu és reduir en un 10% la quantitat d'aigua que s'utilitza als parcs i jardins municipals.

Tot i que de moment la sequera s'allunya de Catalunya, l'Ajuntament de Sant Cugat continua estudiant mesures per reduir el consum municipal d'aigua i fer més sostenible la despesa d'aquest recurs escàs. En concret, el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons' que l'equip de govern té la voluntat d'aprofitar les aigües del subsòl i les pluvials per regar les zones verdes de la ciutat. A més, també ha avançat que s'utilitzaran els antics pous que hi ha a diversos punts del municipi i que han quedat en desús.

Eduard Pomar

Recollirem una part important de l'aigua del subsòl coincidint amb les obres de la Rambla del Celler i pel nou ajuntament recuperarem aigües pluvials. Volem reduir el consum d'aigua per regar les zones verdes. També recuperarem els antics pous.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'objectiu de l'àrea de Medi Ambient és que aquestes mesures serveixin, en els propers mesos, per estalviar un 10% de la despesa d'aigua que s'utilitza per regar les zones verdes del municipi. Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Hem calculat que amb aquestes mesures es podria estalviar un 10% de l'aigua que es destina a regar les zones verdes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pomar assegura que aquestes actuacions, sumades a la progressiva implantació de les macrotermes -un tipus de gespa que consumeix molt poca aigua- permetran a l'Ajuntament reduir sensiblement el consum municipal d'aigua en els propers mesos.