Dotze persones finalitzen un curs del SOM per formar gestors de magatzem

Societat

Publicat el 13/des/05 per Miquel Herrada

Dotze persones han finalitzat aquesta setmana el curs per formar gestors de magatzem que ha organitzat el Servei d'Ocupació Municipal (SOM). Els alumnes han obtingut un certificat acreditatiu i el carnet de conductor de carretons elevadors, i tres d'ells ja han trobat feina en empreses del sector.

Des del passat mes de novembre i fins aquesta setmana, 12 persones han participat al curs de formació de gestors de magatzem organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), subvencionat pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu. El curs, que ha tingut una durada de 134 hores, estava dirigit a persones de més de 25 anys en situació d'atur, amb l'objectiu d'afavorir la inserció laboral dels participants en l'àmbit logístic, i en concret com a operaris de carretons elevadors.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials, Toni Ramon, ha explicat que es tracta d'un perfil professional molt demandat i que una de les prioritats del SOM és ajustar les ofertes de formació a les necessitats del mercat.

Toni Ramon

Hem ofert el carnet i formació en una tècnica molt demandada per diferents empreses de la comarca. Intentem afinar la punteria entre les demandes del sector i les necessitats de formació.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El programa ha combinat la formació teòrica amb les pràctiques en diverses empreses. Els alumnes que han finalitzat el curs han obtingut un certificat acreditatiu i el carnet de conductors de carretons elevadors, que els permetrà accedir als llocs de treball amb aquest perfil professional.

A data d'avui, tres dels participants al curs ja han trobat feina. Els organitzadors revisaran aquesta situació laboral als 3 i 6 mesos després de la finalització del curs, amb la finalitat de fer una valoració més acurada del curs de formació ocupacional com a eina d'inserció laboral. L'objectiu és que a mig termini almenys el 70% dels alumnes s'hagi col·locat en una empresa del sector. Toni Ramon.

Toni Ramon

El dia després d'acabar elk curs, 3 persones ja tenien feina. Esperem que amb un marge de 2 o 3 mesos aconseguim una ocuopació del 70 o 80%, que és l'objectiu del SOM.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les matèries d'aquest curs han estat impartides per l'Institut Català d'Ensenyament Industrial (ICEI) i la docència ha anat a càrrec de Joan Ortiz Salmeron.