La família Tubau rebrà la medalla d'or de la ciutat en l'entrega dels premis Ciutat de Sant Cugat

La cerimònia es farà el dia 5 de febrer al Teatre-Auditori

Societat

Publicat el 16/gen/06 per Josep Gimeno

La família de Jaume Tubau rebrà la medalla d'or de la ciutat a títol pòstum en la cerimònia de lliurament dels premis Ciutat de Sant Cugat. L'acte tindrà lloc al Teatre Auditori el diumenge 5 de febrer i inclourà l'espectacle 'La veu del mar', en el qual participaran l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra i la cantant Nina.

Els premis Ciutat de Sant Cugat són els hereus dels guardons Santcugatencs de l'Any. La iniciativa pretén reconèixer els mèrits de ciutadans santcugatencs en els camps locals de la cultura, l'economia i la política, entre d'altres àmbits. A més, l'alcalde designarà un premi extraordinari per reconèixer la trajectòria personal d'algun ciutadà.

La cerimònia de lliurament de la primera edició dels premis Ciutat de Sant Cugat també servirà per homenatjar Jaume Tubau. En l'acte, la família de l'extinent d'alcalde rebrà la medalla d'or de la ciutat a títol pòstum, tal com es va acordar per unanimitat en el ple municipal.

El regidor de Relacions Institucionals, Jordi Puigneró, ha explicat per què s'inclou la concessió de la medalla en la cerimònia.

Jordi Puigneró

Vam decidir incorporar aquest acte a la cerimònia perquè la cerimònia és el màxim reconeixement que pot obtenir un santcugatenc.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'acte de lliurament dels premis Ciutat de Sant Cugat inclourà l'espectacle 'La veu del mar', en el qual intervindran la cantant Nina i l'Orquestra Nacional de Cambra d'Andorra. A la cerimònia, també hi participaran el Cor Aulos, el Cor Infantil de Sant Cugat i els compositors Toni Xuclà i Ignasi Roda.

L'escultor santcugatenc Salvador Juanpere ha dissenyat el guardó que s'entregarà als guanyadors. El premi representa la torre del campanar del monestir amb una fletxa que indica el nord.

L'alcalde Lluís Recoder ha subratllat que els premis volen reforçar la identitat de Sant Cugat.

Lluís Recoder

Amb aquests premis, volem reforçar la nostra identitat i la identificació de la gent amb la ciutat.


En el ple municipal, ICV-EA ha criticat el curt període de presentació candidatures convocat per l'organització dels premis. El regidor Jordi Puigneró ha respost que es contempla endarrerir la data de tancament per registrar candidatures, que ara té prevista la finalització el 25 de gener.