El Grup de Natura critica l'operació de Can Monmany perquè és una 'pèrdua' de zona forestal

El col·lectiu ecologista demana que es mantingui l'activitat agrícola de Can Monmany

Societat

Publicat el 10/feb/06 per Miquel Herrada

El Grup de Natura del Club Muntanyenc critica l'acord pel qual la finca de Can Monmany passarà a ser de titularitat pública a canvi de requalificar una zona forestal on es podran construir 27 habitatges unifamiliars. El col·lectiu ecologista considera que, des de criteris ambientals, l'operació és negativa per Collserola perquè implica una pèrdua de zones forestals.

El Grup de Natura del Club Muntanyenc s'ha mostrat crític amb el conveni signat entre l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix i els propietaris de Can Monmany. L'acord estableix que els terrenys passaran a mans públiques a canvi de la requalificació d'una finca propera, que ara és forestal. En aquest espai, després d'una modificació del PGM, es podran construir 27 habitatges unifamiliars en parcel·les de 600 metres quadrats cadascuna.

Un dels portaveus del Grup de Natura, Lluís Llerena, considera que des del punt de vista ambiental aquesta operació és una 'pèrdua' per Collserola.

Lluís Llerena

Requalificar una zona forestal en urbanitzable és una pèrdua per Collserola, des del punt de vista ambiental. Amb aquesta operació no es guanya zona forestal, sinó que se'n perd.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Pel que fa a la finca de Can Monmany, des del Grup de Natura consideren que la prioritat ambiental ha de ser preservar i mantenir l'activitat agrícola, al marge de la titularitat pública o privada dels terrenys que, en tot cas, depèn de criteris socials i no ambientals.