L'escola L'Olivera reclama que es resolguin els problemes que impedeixen posar en marxa la cuina

Societat

Publicat el 10/feb/06 per Ester Castanyer

El CEIP L'Olivera continua funcionant amb un servei de càtering, a l'espera que se'ls acabi d'equipar la cuina i se'ls doni la llicència per poder cuinar des d'allà. Des de l'Ajuntament asseguren que no poden donar aquesta llicència ja que la cuina no compleix tots els requisits de seguretat alimentària que estableix un decret de Salut de la Generalitat. Des del govern català afirmen, en canvi, que es tracta d'un problema d'interpretació del decret. Totes dues administracions estan en converses per mirar de resoldre el tema.

Un cop acabades les obres d'ampliació, l'edifici del CEIP L'Olivera encara té alguns serrells pendents de resoldre. Aquest és el cas de la cuina, que encara no disposa del parament necessari ni compta amb la llicència municipal que els permeti cuinar els aliments allà mateix. De moment, el servei de menjador funciona mitjançant un servei de càtering, però des de l'escola demanen que es resolgui el problema per poder cuinar bona part del menjar des d'allà mateix.

Núria Garcia

Falta el parament de la cuina, que si l'ha de posar l'empresa que té contracte o com s'ha d'acabar de fer, i el permís municipal. Sanitat diu que la cuina no té els requeriments que hauria de tenir, i clar, és estrany en una cuina nova que s'acaba de fer

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Davant d'aquesta situació, l'alcalde ha explicat que els tècnics municipals valoren que la cuina no compleix les mesures de seguretat alimentària establertes per un decret del departament de Salut de la Generalitat. Lluís Recoder, ha afirmat que estan en converses amb el govern català per veure com s'ha de resoldre aquest tema.

Lluís Recoder

S'ha de trobar una fórmula que permeti obrir les cuines en les condicions que estan, i això depèn de la interpretació el departament de Salut del decret o bé que per part del departament d'Educació es facin les adequacions pertinents

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el director de serveis territorials d'Educació al Vallès Occidental, Eduard Galceran, ha assegurat que tots els centres nous es fan sobre un programa de necessitats que és igual a tot arreu. Galceran ha recordat que el projecte s'havia portat a l'Ajuntament i que aleshores no es va plantejar cap al·legació. En tot cas, considera que es tracta d'un problema d'interpretació i afirma que ja estan en converses per mirar de resoldre-ho.

Eduard Galceran

L'única normativa d'aplicació és un decret de l'any 1995 que no és quantitatiu, és qualitatiu, i per tant, està subjecte a interpretació. La prova és que no hem tingut problemes en cap altra població. Jo espero que ho podrem resoldre fàcilment

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recordem que una situació similar l'està patint el CEIP Pi d'en Xandri, que actualment tampoc disposa del permís municipal per poder cuinar a la pròpia escola i ha d'utilitzar un servei de càtering extern.